tirsdag den 24. februar 2015

Konfekthapsere


Som lovet, kommer her nogle opskrifter på de lækre konfekthapsere, jeg fik præsteret at lave til min middagskomsammen med Camilla tilbage i Januar...

Har i lyst til at se nogle lidt mere appetitvækkende billeder fra frokosten, så tag et kig på min (agnethegirl82) eller Camillas (cocoogco) Instagram profil - har kan du også hente god inspiration til andet lækker mad og kreative sysler...

Men nu tilbage til konfekthapserne. De blev til fordi jeg simpelthen havde så mange rester tilbage fra jul, at jeg kunne svømme i det! Jeg er ikke glad for at smide god mad og jeg kendte ingen, som jeg kunne forære et halvt glas armarena kirsebær, en halv pose cacao nibs og en pose tørrede figner og dadler til som også ville få glæde af det... Så jeg måtte lige kigge mine gemmer igennem efter nogle opskrifter og det kom der jo så disse herligheder ud af:


Konfektkugler med frysetørret hindbær (af Louisa Lorang)

125g tørrede figner
125g store bløde dadler
50g usaltede cashewnødder
1 tsk. kakao
50g kokosmel

2 dl frysetørrede hindbær (mindre hvis du ikke blender dem)

Fjern stilkene på fignerne og stenene fra dadlerne. Kom fignerne, dadler, cashewnødder, kakao og kokos i en foodprocessor. Blend massen til den er fin og samlet. Tril konfektkugler på størrelse med en 2-krone og sæt dem på et stykke bagepapir.
Blend de frysetørrede hindbær i en foodprocessor eller minihakker og sigt dem evt. hvis du synes der er for mange små kerner i. Tril kuglerne i det lyserøde pulver og sæt dem køligt indtil servering.

Dobbelt choko konfektkugler

300g dadler
3 spsk. ren kakaopulver
2 spsk. finthakket rå cacao nibs eller mørk chokolade
2 spsk. jomfru kokosolie (kan bl.a. købet i rema forholdsvis billigt)
1 knsp. havsalt

Drys: finthakkede rå cacao nibs

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør dem til en fin masse. Herefter kan du ælte lidt knas i, hvis du har lyst fx cornflakes eller puffet quinoa, men mine er uden, så jeg trillede dejen til kugler og rullede dem i de rå cacao nibs. Sæt kuglerne køligt indtil servering.

Kirsebærtoppe
1 spsk. kirsebærsirup (jeg brugte fra et glas armarena kirsebær)
150g sukkerfri marcipan (du kan bruge alm. marcipan, hvis du ikke har noget imod det søde)
1 håndfuld kirsebær fra lage
100g mørk chokolade

Ælt marcipanen med kirsebærsiruppen og stil den til afkøling i 1 time. Herefter hakkes kirsebærrene i mindre stykker og æltes ind i marcipanen. Form dernæst marcipanen til små toppe og sæt dem køligt i 30 minutter. Chokoladen smeltes og dernæst kan toppene overtrækkes. Stil på køl indtil chokoladen er størknet og server afkølet.

Bon appetit!

4 kommentarer:

 1. Åh - de var så gode! Jeg var nok mest forelsket i kirsebærtoppene, men nu er jeg jo desværre også en rigtig sukkergris :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det var altså også bare min absolut favorit blandt dem alle - mest fordi jeg er en kirsebærgris ;)

   Slet
 2. Mums hvor lækkert - tak for opskrifter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :D Det var så lidt da og velkommen til bloggen :)

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...