Gå videre til hovedindholdet

Jeg har brug for jeres hjælp!

I mit desperate forsøg på at få et job har jeg nu besluttet mig for at lave en ansøgning til en Ph.d.-stilling, hvilket er en større opgave i sig selv end almindelig jobsøgning og derfor har jeg brug for jeres hjælp til at finde relevante og brugbare eksempler på den problematik, jeg gerne vil forsøge at belyse i min ansøgning.

Jeg er uddannet erhvervsjurist med speciale indenfor Immaterialrettigheder, EU-konkurrenceret og IT-ret. Ja, fancy ik sandt ;) Dette speciale vil jeg gerne bruge i denne Ph.d. afhandling blandet sammen med min anden passion - nej ikke kagerne (men måske lidt alligevel) men bloggen (eller bloggene - er jo indehaver af intet mindre end 3 stk!)

Min blogfeed spænder vidt rundt i blogland lige fra kreative håndværksblogs til madblogs til indretningsblogs og en problematik, jeg efterhånden er stødt på op til flere gange har med ophavsret at gøre.

Specielt den problematik, hvor du fremstiller noget, der i særlig grad ligner det originale produkt, du har taget inspiration i, har taget min interesse, for hvad er op og ned her? Er der tale om en reel kopi af det originale eller bare et produkt fremstillet udfra inspiration taget i det originale produkt? Her taler jeg selvfølgelig om de aktueller problematikker med bl.a. Rosendahl og hæklede Kay Boyesen figurer og de rigtig dygtige bloggere, som kan male mussel-mønster, så det giver de professionelle baghjul...

Kender du til andre, som har fået et rap over fingrene i sådanne situationer? Også gerne udenlandske eksempler???

Jeg vil gerne belyse hvor stort et problem immaterialrettigheder kan være med til at skabe i blogland og er samtidig interesseret i at skabe en debat omkring hvorvidt blogland har rykket noget i forhold virksomheders tilgang til ophavsret/trademark/patent og hvor langt virksomhederne er villige til at gå for at beskytte deres brand. ALTSÅ BLOGLAND VS ERHVERVSLIVET.

Kan i hjælp??? Jeg har ikke mange dage til at færdiggøre dette miniværk, som skal sendes af sted til bedømmelsesudvalgets dom og jeg har brug for al den hjælp i blogland, jeg overhovedet kan få!

Kommentarer

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. En hollandsk blogger blev af hobbybladet Hobby Handig kontaktet og bedt om at fjerne hendes opskrift på et låg til et glas (her skriver hun om det: http://bizzybeeklaske.blogspot.nl/2014/07/opkikkerpotje-patroon.html). Låget var en hæklet frø ala dem, jeg har vist på min blog, og som jeg har fået i Luciagave. Jeg ved, at en dansk blogger har vovet pelsen og oversat opskriften til dansk.
  Om den hollandske blogger har skrevet opskriften direkte af fra bladet eller faktisk også har fundet på designet selv ved jeg ikke, da jeg bruger google oversæt til det hollandske. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det gode eksempel Anja :D Helt klart relevant i forhold til at belyse, at det ikke kun er i Danmark, der måske er lidt gnidninger af denne art.

   Slet
 3. Det lyder spændende! Od som en rigtig god ide - desværre har jeg ikke lige nogle aktuelle eksempler, som jeg lige kan komme på :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Camilla :D Det er helt okay, jeg har indtil videre ikke fundet så mange eksempler frem, men kan jo selv prøve at teste det og har 3 år til at forske i det, hvis altså jeg får stillingen (og hvis ikke, så kan jeg da gøre det i min fritid ;) )

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je