mandag den 2. februar 2015

Jeg har brug for jeres hjælp!

I mit desperate forsøg på at få et job har jeg nu besluttet mig for at lave en ansøgning til en Ph.d.-stilling, hvilket er en større opgave i sig selv end almindelig jobsøgning og derfor har jeg brug for jeres hjælp til at finde relevante og brugbare eksempler på den problematik, jeg gerne vil forsøge at belyse i min ansøgning.

Jeg er uddannet erhvervsjurist med speciale indenfor Immaterialrettigheder, EU-konkurrenceret og IT-ret. Ja, fancy ik sandt ;) Dette speciale vil jeg gerne bruge i denne Ph.d. afhandling blandet sammen med min anden passion - nej ikke kagerne (men måske lidt alligevel) men bloggen (eller bloggene - er jo indehaver af intet mindre end 3 stk!)

Min blogfeed spænder vidt rundt i blogland lige fra kreative håndværksblogs til madblogs til indretningsblogs og en problematik, jeg efterhånden er stødt på op til flere gange har med ophavsret at gøre.

Specielt den problematik, hvor du fremstiller noget, der i særlig grad ligner det originale produkt, du har taget inspiration i, har taget min interesse, for hvad er op og ned her? Er der tale om en reel kopi af det originale eller bare et produkt fremstillet udfra inspiration taget i det originale produkt? Her taler jeg selvfølgelig om de aktueller problematikker med bl.a. Rosendahl og hæklede Kay Boyesen figurer og de rigtig dygtige bloggere, som kan male mussel-mønster, så det giver de professionelle baghjul...

Kender du til andre, som har fået et rap over fingrene i sådanne situationer? Også gerne udenlandske eksempler???

Jeg vil gerne belyse hvor stort et problem immaterialrettigheder kan være med til at skabe i blogland og er samtidig interesseret i at skabe en debat omkring hvorvidt blogland har rykket noget i forhold virksomheders tilgang til ophavsret/trademark/patent og hvor langt virksomhederne er villige til at gå for at beskytte deres brand. ALTSÅ BLOGLAND VS ERHVERVSLIVET.

Kan i hjælp??? Jeg har ikke mange dage til at færdiggøre dette miniværk, som skal sendes af sted til bedømmelsesudvalgets dom og jeg har brug for al den hjælp i blogland, jeg overhovedet kan få!

5 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. En hollandsk blogger blev af hobbybladet Hobby Handig kontaktet og bedt om at fjerne hendes opskrift på et låg til et glas (her skriver hun om det: http://bizzybeeklaske.blogspot.nl/2014/07/opkikkerpotje-patroon.html). Låget var en hæklet frø ala dem, jeg har vist på min blog, og som jeg har fået i Luciagave. Jeg ved, at en dansk blogger har vovet pelsen og oversat opskriften til dansk.
  Om den hollandske blogger har skrevet opskriften direkte af fra bladet eller faktisk også har fundet på designet selv ved jeg ikke, da jeg bruger google oversæt til det hollandske. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det gode eksempel Anja :D Helt klart relevant i forhold til at belyse, at det ikke kun er i Danmark, der måske er lidt gnidninger af denne art.

   Slet
 3. Det lyder spændende! Od som en rigtig god ide - desværre har jeg ikke lige nogle aktuelle eksempler, som jeg lige kan komme på :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Camilla :D Det er helt okay, jeg har indtil videre ikke fundet så mange eksempler frem, men kan jo selv prøve at teste det og har 3 år til at forske i det, hvis altså jeg får stillingen (og hvis ikke, så kan jeg da gøre det i min fritid ;) )

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...