Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdagsboller og brunsviger

Min kære mand fyldte år tilbage i Januar og da han er til en meget stille og rolig fødselsdag med hyggemad, så blev det til en fejring med lækre hjemmebagte fødselsdagsboller efter den bedste opskrift jeg kender og har brugt i over 15 år nu (hold op jeg lyder gammel!) og til en hjemmebagt brunsviger, som jeg fornyligt har lært at bage ordenligt pga. en anden blogger!


De bedste fødselsdagsboller (eller Janes boller som de hedder herhjemme)
100g gær
3 æg
½ liter vand
100g sukker
lidt salt
100g magarine (eller smør som jeg bruger)
1100 g hvedemel (JA du læste rigtigt!)

Gæren opløses i vandet. Magarine, sukker  æg og salt tilsættes og melet kommes i lidt efter lidt. Dejen hæves en 1 time (eller du kan med fordel halvere gæren og koldthæve den).
Derefter formes dejen til boller og de hæves i 20 minutter et lunt sted under et viskestykke.
Pensl herefter bollerne med vand, mælk eller æg (hvad end du kan lide) og bag bollerne ved 275 grader (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. BAGETIDEN SKAL OVERHOLDES!


Opskriften på denne herlige sag (som jeg får SÅ meget lyst til at bage LIGE NU) har jeg fået lige HERFRA og hun har ret, det ER den bedste brunsviger jeg til dato har smagt!

Har du fået lyst til at bage bare lidt nu???

Kommentarer

  1. Sådan! Det kalder jeg kagefyld!
    Håber I havde en god dag :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg synes nu også der var en del på, men jeg fik at vide, at der sagtens kunne være mere på! :-o
      Det var en rigtig god dag - stille og roligt og uden gæster, som manden bedst kan lide det...

      Slet
  2. Stort tillykke med ham :o)

    Mmmmm - begge dele ser ualmindeligt appetitlige ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :D Jamen det er altså bare så klassisk og SÅ godt og når nu det er hvad manden kan "nøjes" med, så er jeg glad!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh