Gå videre til hovedindholdet

Hvorfor går søndag altid for hurtigt?!

Søndag... tja, den er nu snart overstået og dagen er bare forsvundet i løbet af ingen tid! Sådan er det vel, når man vælger at sove helt til kl. 12...

Dagen i går gik med forberedelse til aftenens fødselsdag - jeg fik lagt den sidste hånd på minikagen til min venindes 25 års fødselsdag. Hun fik så meget kanel af alle andre, både kanelstænger, kanel i poser og et blev selvfølgelig hældt ud over hende, så jeg valgte en lidt mere tilforladelig tilgang til denne tradition og kagen var selvfølgelig en kanelkage. Den blev lagt sammen med flødeostglasur og overtrukket med fondant.



Det var en rigtig hyggelig fest Tanja havde fået stablet på benene og sikke noget god mad! Det tager jeg hatten af for - det var simpelthen fantastisk og lækkert. Tror nok lige jeg skal presse for nogle opskrifter der... Hun blev super glad for den lille kage og jeg håber at den smager hende - det mangler jeg endnu en tilbagemelding på. Vi festede hele aftenen og jeg var først hjemme igen kvart i fire - glad og godt brugt.

Dagen i dag er så gået med rekreation. Tror simpelthen jeg er blevet for gammel til at feste så længe, for ja jeg sov skisme helt til middag og stod først ud af sengen omkring kl. 13. Derefter trissede vi ned i byen for at leje film, tanke op på snold og sodavand og så nuppede vi lige en omgang burgersnask med på vejen hjem også. Så godt puttet under tæpper i sofaen foran vores mad så vi en herlig romantisk komedie "Ghosts of girlfriends past" eller "Forfulgt af eks'erne" som den hedder på dansk. Matthew MaConaughey spiller en playboy blottet for hæmninger og vi følger ham i bedste "A Christmas Carol"/"Juleeventyret" manér, hvor han ledes gennem sit liv af spøgelserne fra fortiden, nutiden og fremtiden - så han kan tage sit liv og sin måde at behandle kvinder på op til revurdering. Det er en typisk Matthew MaConaughey film - den der både morsom, romantisk og rigtig corney på mange punkter, men hold op hvor jeg synes det var en sød film. Jeg kan give den mine gode anbefalinger. Min kære mand hold ud alle 102 minutter på trods af genren og vi hyggede os rigtig meget med den. Så hvis du lige mangler lidt hygge til de mørke tider vi går i møde er dette ganske udemærket tidsfordriv...


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo