Gå videre til hovedindholdet

Vinter i Nordjylland

Det er for alvor blevet koldt i det nordjyske og det sætter sit præg på alt i vores lille by. Da vi åbnede vinduerne i stuen fredag morgen var dette synet der mødte os:



Istapper i lange baner... De ser meget drabelige ud, som de hænger der og manden nåede da også lige at blive skåret af en, da han fjernede dem. De vejede rigtig tungt, så man kunne sikkert godt komme til skade, hvis sådan en lige gav slip...
Stormen natten til og hele tirsdag gav også utrolig meget sne og bøvl - busserne blev ret hurtigt indstillet og mange sad fast i sneen. Motorvejen nordpå blev endda lukket af en overgang og vi fik samme melding, som sønderjyderne og fynboerne fik før jul - al unødig udkørsel frarådes - nu havde vi heller ikke noget at komme ud efter og det var faktisk først onsdag, hvor jeg skulle en tur til tandlægen, at det gik op for os, hvor meget sne, der var kommet dagen før.



Der, hvor driverne var højest, gik de mig over knæene, men jeg fik mig dog kæmpet ned til Tandlægen uden de store vanskeligheder - en tur, der normalvis tager bare 5-10 minutter tog denne dag mellem 20 og 25 minutter. Det var dog rigtig god motion, så lidt godt kom der skam ud af det.

I går tog vi turen over til Aalborg. Manden skulle lige købe en tidlig fødselsdagsgave til sig selv fra svigerbedste og jeg havde insisteret på at jeg skulle have nogle flere rullekravetrøjer, når det nu blev ved med at være SÅ koldt. Dette dejlige billede snappede jeg lige på vej hjem over broen. 



Smukt ikke... Fjorden er frossen - ikke frossen nok til at kunne gå på det, men alligevel frossen nok til at danne et fint lag is...
I dag er der stadig meget sne. Det forsvinder jo heller ikke, når vi bliver ved med at have frostgrader, men det er ikke så kønt at se på længere. Bortset fra de uberørte steder altså... dem er der jo godt nok ikke mange tilbage af eftersom folk slæber rundt på slæder, kælke og børn, som skal ud og boltre sig i sneen... Uhh hvem der bare var 10 år igen og kunne retfærdiggøre en sneboldkamp...  

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh