Gå videre til hovedindholdet

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne...

Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her:

Brusebadsboller (ca. 12 stk.)
6 spsk. vand
50g gær
3 dl mælk
50g smeltet smør
ca. 7-8 dl mel
1 tsk salt
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme (kan undlades)


Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine boller skulle kun have 10 minutter og det kun på 210 grader...)


Tip: Rør altid gæren ud i lunkent eller koldt væske. Tilsæt herefter lidt af melet, før salt og sukker kommes i. Tilsættes salt og sukker før melet kan det få gærcellerne til at sprænge og det går ud over hævningen


Opskriften er fra Krudtugler og Kanelsnegle af Sif Orellana


Tip: Dejen kan også bruges til at lave kanelsnegle, tebirkes og sesamstykker med solsikkekernebund...


Jeg lavede sesamstykker med solsikkekernebund, hvor bollerne pensles på undersiden, sættes ned i en skål med solsikkekerne, sættes på en bageplade, pensles på oversiden og drysses med sesamfrø.


Lækre brusebadsboller...


Kanelsnegle med knas (giver 12 snegle)


500g sigtet mel
1 tsk. havsalt
40g rørsukker
15g gær
ca. 2 dl lunken mælk
50g smeltet, usaltet smør
1 sammenpisket stort æg


Nødderemonce
50g meget blødt usaltet smør
2 tsk. stødt kanel
50g lyst muscovadosukker
100g pekan- eller valnødder, halverede eller hakket groft


Glasur
100g lyst muscovadosukker
4 spsk. piskefløde


1 velsmurt lille bradepande (ca. 22x28x4)


Bland mel, salt og sukker i en skål og lav en fordybning i midten. Smuldr gær i en anden skål, tilsæt det lunkne mælk og rør til gæren er opløst. Hæld gærblandingen i fordybningen i melet og arbejd så meget mel ind i væsken, at dejen samler sig. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad den hæve til en tyk, svampet og boblende sej, ca. 15 minutter.


Rør smør og æg i dejen. Arbejd resten af melet ind, så dejen bliver blød, men ikke klistret. Er dejen for tør eller for klistret, tilsættes lidt vand eller ekstra mel, 1 skefuld ad gangen. Vend dejen up på et meldrysset bord og ælt videre i ca. 10 minutter (eller brug køkkenmaskinen og lad den arbejde i 6 minutter ved medium hastighed). Læg dejen tilbage i skålen. Dæk dejen med et fugtigt klæde eller dup den med olie og læg den i en plastikpose. Lad det hæve ved stuetemperatur til dobbeltstørrelse - ca. 1½ time.


Slå den hævede dej ned, vend den ud på bordet og rul den ud til en rektangel, ca. 40x25 cm.


Fyld: Rør smørret blødt og tilsæt kanel og sukker. Smør fyldet over dejen men lad en ca. 5mm bræmme være fri hele vejen rundt. Drys nødderne over og rul så dejen sammen som en roulade på den lange led. Skær rouladen i 12 lige store skiver og læg dem på bradepanden med lidt afstand, 4 rækker med 3 stk. i hver. Dæk med klæde igen oog lad sneglene hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter eller på køl til næste morgen.


Glasur: Kom sukker og fløde i en lille gryde, bring det i kog, skru ned for blusset og lad det simre 1 minut. Hæld den varme masse over sneglene og bag dem 20-25 minutter i en 200 grader forvarmet ovn til de er gyldne og faste. Lad sneglene køle af i formen i 10 minutter, vend dem forsigtigt ud - fyldet er meget varmt! Køl af på en bagerist. Spis dem lune eller ved stuetemperatur indenfor 1 døgn...


Ingen billeder af disse lækre snegle desværre - de nåede at blive spist inden jeg fik fundet kameraet frem... Bon appetit...

Kommentarer

  1. Ih, tak Agnethe - jeg glæder mig så meget til at prøve at bage de boller selv - det var altså supergode :o)

    SvarSlet
  2. Hehe jamen det var så lidt Camilla. Jeg glemte helt at skrive i opskriften, at jeg skiftede halvdelen af den alm. hvedemel ud med Italiensk hvedemel, det er nok det der har gjort resultatet skal du se... Rigtig god fornøjelse og tak :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines