Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet kebabmix

Så satte jeg mig for, at jeg ville prøve at lave mine egne pomfritter helt fra bunden af og egentlig var det meningen, at vi den pågældende aften skulle have haft pita kebab, men pitabrødene var gået til i varmen og så fik jeg jo en oplagt mulighed for at lave fritterne i stedet for...

Efter min egen mening blev det ret vellykket omend det tog lidt tid, men resultatet var tiden værd! Fritterne var lavet af nye kartofler (hvilket ellers ikke anbefales) men oii hvor jeg synes det blev godt!

Opskriften er simpel og lige til, så det er bare om at komme i gang derhjemme - lidt ældre børn kan sagtens hjælpe til med denne ret og vil sikkert foretrække denne frem for den lokale burgerbix's bud bagefter...



Hjemmelavet kebabmix (2 pers)
400g kartofler (nye brugte jeg, men du kan sagtens bruge bagekartofler)
Olie (jeg brugte majsolie)
Salt
Kebab - jeg foretrækker Aldi's variation på kebabkød - den smager ganske enkelt af mere og er i større stykker. Jeg kan ikke anbefale den, du kan købe i Føtex, den er simpelthen bare kedelig og brænder let på...

Kartoflerne skrubbes eller skrælles, hvis du ikke vil have skræl på sine pomfritter og udvandes i en times tid. Herefter skiftes vandet og kartoflerne koges til de er knapt møre, de skal være lidt fuzzy udenpå men stadig faste indeni... Så er det tid til at få gang i olien, som varmes op en en tykbundet gryde eller wok. Olien er klar, når du stikker en kartoffel ned i olien og det syder omkring den. Fritér kartoflerne af flere omgange og læg dem på fedtsugende papir, når de er færdige, hvilket de er, når de er blevet lettere gyldne. Når alle kartoflerne har været i olien og er blevet suget fri for fedt, lægges de på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i små 15 minutter. Herefter har du de lækreste, gyldne, sprøde pomfritter man kan tænke sig...

Mens kartoflerne er i ovnen ordnes kebabben, som steges efter anvisningen på pakken. Server sammen med dressing, majs eller hvad du nu har lyst til... Jeg foretrækker en rigtig god ketchup!

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo