Gå videre til hovedindholdet

'Sy til din baby' måned - ombetræk den brugte sovepose

Som jeg nævnte for noget tid siden, så er jeg hoppet på vognen med 'Sy til din baby' måned, som Anna med bloggen LaRaLiL har taget initiativet til og i mit første indlæg vil jeg lige vise min ombetrukne slee bee frem.


Det før sorte betræk er skriftet ud med et hjemmesyet et af slagsen, hvor jeg som ydrestof har valgt en let bomuld og som det inderste har jeg brugt et stykke lækkert og blødt flonel. Det er ret svært at få flonel herhjemme uden alle mulige sære mønstre eller print, så mit er bestilt hjem fra USA. Knapper og anoraksnor har jeg købt i stof 2000 og mønstret til den herlige ombetrækning har jeg såmænd bare tegnet af efter det betræk jeg havde i forvejen.

Så skal du ud og have fat i en sovepose til din baby og gerne vil spare nogle penge, så kan du roligt købe en ældre brugt sag, smide dynerne i fryseren en halv times tid og så sy et nyt betræk ved at bruge det gamle betræk som mønster.

Det har ikke været en dans på roser for mig at sy dette betræk, men jeg synes bestemt jeg er sluppet hæderligt fra det og er blevet glad for resultatet. Nu glæder jeg mig til, at min lille baby skal bruge den, så snart hun vokser ud af sin lift og skal ligge rigtigt i barnevognen.

Det skal lige siges, at jeg ikke har lavet plads eller huller til at der kan komme bæreplade i vores. Vi brugte den aldrig, da vores søn brugte posen, så vi havde egentlig ikke noget behov for det. Men hvis du gerne vil have mulighed for det i dit nye betræk, så husk at lav plads og huller til hanke til det. Et tip kan være at tage billeder af hvordan den samlet set ser ud før du begynder at tegne mønster. Så har du noget at gå ud fra...

Rigtig god fornøjelse!


Kommentarer

 1. Er vild med den dybe lilla farve og stjerner - super flot!
  Jeg tager selv tilløb til at forsøge, at sy nyt betræk til min søns Vokis, så tak for fiffet med flonel!

  Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :D Ihh håber du får god held med at sy selv også :)

   Slet
 2. Hvor er den bare blevet fin :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den blevet fin :o)
  Kh Sabrina

  SvarSlet
 4. Vil det sige du ødelagde det gamle betræk?:$
  Har også tænkt på at lave et betræk til min voksi, for at have noget at skifte med.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det har jeg ikke - jeg har lagt det fladt og udstrakt på gulvet ovenpå mønsterpapir og så har jeg tegnet udenom så godt jeg kunne, for jeg ville nemlig ikke til at splitte et fuldstændig fint betræk ad, men hvis man køber en brugt, hvor man ikke skal bruge det andet betræk, så kan man jo sagtens gøre det :)

   Slet
 5. uh ville så gerne sy et nyt betræk til vores nye pose, brugte ikke posen til Milas, så er spændt på om jeg får brugt den denne gang. Må dog sige jeg ikke tør kaste mig ud i et sådan projekt med alle de udfordringer vi har herhjemme i øjeblikket.
  Men tager virkelig hatten af for din skønne udgave!
  Godt gået!

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh