Gå videre til hovedindholdet

'Sy til din baby måned' - pusle/legemåtte

Kender du også til det der med en alt for overfyldt pusletaske? Man kan jo slæbe sig en pukkel til med alt det udstyr, man skal have med til sådan et lille væsen!
Min pusletaske er ikke fancy, men den er rummelig (egentlig er jeg lidt træt af den fordi den har en klap, men jeg er også for nærig til at købe en ny, nu hvor den faktisk fungere fint) men stadig har den en tendens med at blive overfyldt. Nu giver jeg min baby flaske, så jeg har jo lidt ekstra at slæbe på i form af flasker, mælkepulverdispenser og termoflaske så derfor ville jeg godt spare lidt plads på pusleunderlag og legetæppe, når vi er ude. Før havde jeg bare et håndklæde med og et legetæppe ved siden af, men det fyldte jo et ondt år! Derfor var jeg ellevild, da jeg faldt over idéen med at lave et kombineret pusleunderlag og legetæppe...

Jeg fandt idéen på Pinterest, som så ledte mig videre til siden Gluesticks Blog, hvor der er en rigtig fin DIY på lige netop sådan en sag og så måtte jeg i gang...

Dette blev mit resultat:


og så slår vi lige to fluer med et smæk her, for bukserne som smuksakken her har på er også hjemmesyet efter denne DIY og ribkanten brugt derpå er taget fra en af mine gamle sweatshirts, som alligevel skulle lade livet...

Lige en lille billedspam synes jeg der høre sig til her:









Jeg har syet et lag frotte med gummi bagpå ind som et af lagene, hvilket gjorde det lidt svære at sy, men det er også med til at give lidt isolering og så selvfølgelig afviser det evt. uheld der sker på måtten under bleskift.

I måtten kan jeg opbevare et sæt skiftetøj, en flad pakke vådservietter og to bleer. Dermed kan jeg egentlig bare putte denne i min almindelige taske, hvis jeg skal på korte ture og den bliver helt sikkert et hit, når lillepigen bliver ældre også...

For at holde på måtten, når den er foldet sammen har jeg syet en ring af sort elastik til at sætte omkring, så bliver det hele på plads. Har du selv fået mod på at springe ud i at sy sådan en sag, så tryk bare på linket længere oppe og der er en udførlig guide (godt nok på engelsk). Har du spørgsmål til hvordan jeg har gjort, skal du endelig bare skrive...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh