Gå videre til hovedindholdet

En lille jule DIY

Jeg er VILD med naturpynt, men jeg kommer ganske sjældent i skoven og får hentet alt det hjem, som jeg godt kunne tænke mig at bruge i forbindelse med julen og pynten i mit hjem...Så i år har jeg plyndret en hæk på vej hjem fra Elias' dagpleje og grebet dybt i mine nøddereserver og dette er hvad der kom ud af de to krampetrækninger:



Her får i lige en lille DIY på julehjertet, som i sagtens kan lave med friske tranebær og lignende, hvis det frister mere...

Først har du brug for:

Mandler med skal, smuttede mandler og hasselnødder samt ståltråd og et bånd (jeg har valgt at bruge et andet bånd til det endelige resultat, som i nok kan se)

1. Det første du gør er at gøre dig lidt tanker om, hvor stort du gerne vil have dit hjerte og om du gerne vil have en bestemt systematik eller om nødderne bare skal trækkes på ståltråden sådan lidt tilfældigt. Når du har besluttet dig for det, kan du gå i gang. Klip et passende stykke ståltråd af på skrå, så er det meget nemmere at stikke igennem nødderne.


2. Herefter sætter du så nødderne på som du synes pænest og fortsæt indtil du ikke har så meget ståltråd tilbage.


3. Pas på undervejs! Sådan noget ståltråd kan man nemlig godt stikke sig til blods på!


4. Når du har en passende mængde nødder på din ståltråd, vrider du enderne af ståltråden sammen, så du har en cirkel ligesom bær-cirklen jeg har på øverste billede.

5. Dernæst kan du forme cirklen til et hjerte.


6. Alt hvad der mangler nu er bånd og så er du færdig.


Hvis du ikke selv har lyst til at have sådan en fin sag hængende, kan du sagtens lave et par stykker, pakke dem lidt fint ind og forære dem i en værtindegave eller bruge dem til pakkespil. Så har du en god gave, der ikke har taget en jernalder at lave eller kostet en halv bondegård...

Rigtig god fornøjelse derude!

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh