Gå videre til hovedindholdet

Mine ynglings juleting - del 2

Her dagen før dagen vil jeg lige tage mig tid til at vise jer sidste afdeling af mine ynglingsjuleting...

Keramik englen

Englen her er købt i Tivoli i 2007 - året hvor jeg besøgte min veninde, som lige var flyttet til København og sammen var vi et smut i Tivoli for at nyde julestemningen...

Julekugler

Jeg elsker julekugler og disse er fra sidste år og forrige år - nogle af dem hænger også i år, men jeg har desværre helt glemt at få lavet en kugle med Theresa's første jul på og det er jeg nu lidt ked af... Jeg må snyde og lave den til næste år - hun kan jo alligevel ikke huske det...

Det sidste jeg ville vise jer, kan jeg desværre ikke, da jeg ikke har nogle billeder af dem og ikke lige har lyst til at tage dem nu... Det er mine decoupagehjerter. Lavet tilbage i 2009 og oppe hvert år! Jeg elsker de fine hjerter, de er så specielle og der findes kun dem i hele verden! Jeg lavede et par til min svigermor i julegave et år, men de blev jo slet ikke magen til - hun er nu også rigtig glad for sine...

Julebordet


Noget andet jeg elsker ved julen er, at få lejlighed til at dække bordet fint med smukke dekorationer, lækre detaljer og gøre det lidt hyggeligt... Dette var mit indspark til julebordet sidste år, hvor vi holdt jul hos mine forældre. I år bliver det anderledes og knapt så pyntet. Jeg har ikke haft tiden til at forberede noget og så må jeg lige se om jeg ikke kan finde en lille fin løsning, når nu vi har to børn til bords også...

Glædelig 23. december...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh