Gå videre til hovedindholdet

Skinkegryde med låg af kartoffelmos - nem aftensmad del 24

Var der nogen af jer, der så dokumentaren på DR1 omkring den danske svineproduktionen forleden? Det gjorde jeg og jeg var mildest talt forarget! Har du ikke set det endnu og går du ligesom mig op i dyrevelfærd, så synes jeg bestemt, du skal kigge med hos DR1 her: Det store Svinerige.

Det har fået mig til at træffe et valg og jeg er endda gået så langt, at jeg har besluttet mig for, at det også skal gælde fjerkræ - slut med konventionelt produceret kød fra svin og fjerkræ til mig og goddag til økologien og frilandsdyr! Jeg kan ikke med god samvittighed bidrage til, at bl.a. søer avles til at kunne være drægtige langt flere gange end de er fra naturens side i produktivitetens navn og til at små orner får kappet kugler og kuperet hale uden bedøvelse! Det kan simpethen ikke være rigtigt! Jeg er ikke den eneste, som har haft dette oppe at vende, bare se her hos Anette, der har bloggen Mad for livet.

Jeg vil hellere have kvalitet frem for kvantitet for mine penge fremover - så må vi skære ned for kødforbruget! Vi spiser generelt ikke meget kød og da ældstebarnet ikke er fan af det, så er vi reelt set (endnu) kun to i husstanden til at spise det, så mon ikke det kan lade sig gøre...

Egentlig ville jeg jo bare dele en lækker ret med jer, som jeg havde lavet, da vi fik svigerforældrene på besøg sidste år! Nemlig skinkegryde med låg af kartoffelmos... Jeg selv elsker sådan noget lidt kotteletter i fad-agtigt lukket inde af en lækker kartoffelmos, men det var bestemt ikke mandens livret, så det kommer nok desværre ikke på menuen igen herhjemme... I skal dog ikke snydes for opskriften, så her kommer den:


Skinkegryde med låg af kartoffelmos
350g skinikekød
Olie til bruning
200g champignoner i skiver
1-2 tsk. paprika
salt og peber
1 dåse flåede tomater med peberfrugter
1 dl vand eller bouillon
1 portion kartoffelmos

Tip: Kan du ikke få fat i flåede tomater med peberfrugter, brug da bare en hel peberfrugt hakket i tern og 1 dåse almindelig flåede tomater.

Brun kødet i olien, tilsæt champignoner og brun endnu et par minutter. Krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt tomat og vand og lad det simre i 10 minutter. Fordel blandingen i et ovnfast fad og læg kartoffelmosen ovenpå som låg. Bag i ca. 20 minutter ved 200 grader eller til overfladen er sprød og gylden.

Server sammen med dampede grøntsager eller en god salat.

Bon appetit...

Kommentarer

 1. Sig mig, er han ikke lidt kræsen ham din bedre halvdel? Det ser da super godt ud!

  Jeg så desværre ikke programmet, men det kunne være, at jeg skulle se det. Jeg så for et års tid siden et om opdræt af laks (og fiskekvoter) med Hugh Fearnley Whittingstall, det var et skrækkeligt program, som virkelig har gjort noget for mit syn på fisk og laks... det kan også klart anbefales til at give lidt perspektiv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjo eller også har han bare meget forfinede smagsløg ;) Det smagte nu også rigtig godt :)
   Det med laks har jeg kun tænkt over fordi min svigerfar har været fiskemester og derfor næsten altid købt vildlaks - synes desuden også det har en bedre smag!

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je