Gå videre til hovedindholdet

Opskrifter fra Coco & Co kom forbi

Det er simpelthen SÅ pinligt, at jeg ikke har fået gjort dette noget før! Nu er det jo ved at være over to måneder siden, jeg skrev om at søde Camilla og hendes mini kom forbi og jeg lovede da vidst højt og helligt, at hoste op med nogle opskrifter. Det løfte må jeg da vidst hellere få indfriet, så her kommer de lækreste opskrifter lige til at stikke i gemmerne...

 Kold avocadosuppe 


Til 4 personer skal du bruge:
3 stor modne avocadoer
5 dl grøntsagsfond eller en god -bouillon
saft af ½ citron
2-3 dl fløde (13%)
salt og peber
1 spsk. persille til pynt

Pynt: Rejer, evt. stenbidderogn, brødcroutoner (jeg brugte ristet rugbrød) og dild

Flæk avocadoerne, fjern stenene, skrab kødet ud med en ske og mos det fint med en gaffel. Blend det med kold bouillon, citronsaft og fløde og smag til med salt og peber og hakket persille.
Server suppen kold med rejer eller renset stenbidderrogn, croutoner og drys med dild.

En rørende nem forret lige at bikse sammen og wauw-faktoren er i top!

Choko-lakridsbombe a'la Agnethe


Til 10-12 stykker skal du bruge:
Kiksebund:
125g smør,
1 spsk. lakridspulver,
300g mariekiks (eller anden foretrukken kiks)
1 spsk. sukker
Springform på 20 cm

Ganache:
2 dl piskefløde
400g mørk chokolade 70 % (jeg brugte 65% og det var ganske tilfredsstillende)

Pynt: Evt. friske bær eller lignende.

Kiksebunden:
Smelt smørret med lakridspulver i en kasserolle. Knus kiksene fint og bland dem i lakridssmørret sammen med sukkeret. Kom kiksemassen i en skringform eller en lang rugbrødsform (20 cm) Pres kiksemassen godt sammen og på plads med en ske.

Ganache:
Kog fløden op - bræk chokoladen i små stykker og kom den over i en skål. Lad temperaturen på fløden sænke sig en smule og hæld den så over chokoladestykkerne. Rør det sammen til chokoladen er helt smeltet og hæld det hen over kiksebunden. Sæt formen på køl i mindst 4 timer.
Kør en varm paletkniv rundet i formens kant og læg en stor tallerken på toppen af formen. Vend nu kagen rundt, så den står på hovedet på tallerkenen. Læg så en tallerken på bunden af kagen og vend den rundt igen. Så står kagen som den skal og er klar til at blive pyntet.

Igen en lækker og nem dessert, som ikke kræver de helt store krampetrækninger men som giver max god feedback, når den fortæres. Du kan med fordel bruge små madringe eller firkanter og lave portionsstørrelser i stedet for én stor kage (jeg tror dog jeg skal ønske mig nogle lidt mindre madringe til formålet...)

Kommentarer

  1. Sikke en nem forret!
    Den ser også ret lækker ud.

    Ha en dejlig søndag <3

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh