Gå videre til hovedindholdet

Kagen til et augustbryllup

Ja, som i nok kan regne ud, så er jeg kommet lidt bagud på bloggen igen efter egentlig at have fulgt ret godt med i August... Her er så et af levnene fra sidste måned og denne gang en kage lavet til en veninde, som jeg læste sammen med og hendes forlovede.


En enkel kage, men et ordenligt stykke arbejde og min første pipede perlebord længe! Jeg var SÅ stolt, da jeg var færdig... Jeg havde heldigvis vejret med mig - få uger før havde jeg ikke været så heldig med vejret, så der svedte alt hvad jeg lavede... Denne gang var det min egen skyld, at roserne ikke var helt som jeg gerne ville have dem, for jeg kom alt alt for sent i gang med at lave dem - og der var mange! 36 stk. for at være helt nøjagtig...



Selve kagen bestod af kagebunde af amerikansk chokoladekage (min nu foretrukne til fondantkager) og derimellem var en lækker og frisk hindbærmousse med hvide chokoladestykker. Kagen er smurt op med IMBC og overtrukket samt pyntet med Satin Ice fondant og Renshaw sugarpaste.


Kagen bragte lykke og fik stor ros. Jeg nød faktisk at være i gang med kagerne igen - det faldt bare lige på et tidspunkt, hvor jeg havde meget om ørerne og det har jeg nu stadig og jeg skal faktisk i gang med endnu en kage i denne uge. Pynten er under opbygning i skrivende stund og idéerne flyver rundt i mit hoved, for denne gang har jeg ikke lavet en tegning til at gå ud fra... Men mon ikke det nok skal gå alligevel...

Sidste billede af den skønne bryllupskage for denne omgang...


Egentlig er jeg selv mest til de naturligt farvede roser (altså lyserød, creme og mørkerød) og selvom jeg fik lilla strømpesokker af denne omgang, så synes jeg ikke det blev så ringe endda... Helt ægte ser de dog ikke ud med den farve... Pyt, brudeparret var glade og det er hvad der tæller mest i min bog...

Kommentarer

  1. Den er meget smuk!

    Og så vil jeg bare nævne at der skam findes roser i den farve - der er ikke mange, men de findes :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ihh tak! :D
      Ja, jeg har set roser i en meget sart lilla farve, men aldrig så kraftig som denne og synes desværre de kom til at se lidt kunstige ud af det fordi jeg var alt for rundhåndet med mit dust...

      Slet
  2. Virkelig smuk og enkel kage....jeg nærstuderede billederne fordi jeg ikke kunne skelne om roserne var ægte eller lavet...flot :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej tusind tak! :D Hehe det er jeg da glad for at du siger, de er altså helt uægte og spiselige ;)

      Slet
  3. Rigtig smuk kage Agnethe! Sikke et arbejde med de roser :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Ann :D Jah, det var lidt hårdt for ryggen og kostede mig i hvert fald 3 timers søvn dagen før den skulle pyntes!

      Slet
  4. Meget, meget smuk kage - og som jeg har sagt før - hvor er dine roser dog smukke! De får mine til at falme noget så kraftigt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tusind tak søde Camilla :D Ej synes nu altså også du er ret ferm til de roser der! Du skal bare have fat i noget dust og så skal du se løjer ;)

      Slet
  5. Hvor er den dog smuk! Er det blot vennetjenester eller noget du kan lave for alle der har brug for en bryllupskage?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :D Det er blot til venner og familie, jeg laver kager - der var en gang, hvor jeg lavede for andre, men det blev ret hurtigt for omstændigt og tidskrævende, så nu nyder jeg håndværket indimellem og giver gerne kager som gave :)

      Slet
  6. Nøj hvor er den bare super smuk..

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh