Gå videre til hovedindholdet

Stop spild af mad - en lille snack...

Mig og de evindelige bananer...

Det er sådan, at når jeg selv er ude og handle, så køber jeg kun en lille pose bananer, så er der en til hver dag til Elias' madpakke og 3 til Theresa og mig i løbet af ugen. Jeg spiser ikke så mange bananer og husbonden gør slet ikke.

Men når jeg sender min kære mand i byen for at købe ind, så kommer han altid hjem med mindst 10 bananer, fordi de er på tilbud. Logikken er jo klar, men hvis jeg ikke får dem brugt allesammen og de ender med at blive klamme at se på, så skal jeg til at være kreativ for at få dem brugt! Der findes SÅ mange forslag på, hvad man kan gøre med de her alt for modne bananer. Personligt bryder jeg mig ikke om overmodnet bananer i smoothies, men de kan fint ryge i bagværk, så ofte fryser jeg dem ned, hvis jeg ikke lige står og skal bage noget nu her.

Ellers bliver det nogle gange til en lille snack i form af bananpandekager, som også kan bruges til morgenmad dagen efter til Theresa og mig. Hun er lige så madglad (læs ikke kræsen) som mig og spiser som sin far, så hun skal nok hurtigt blive stor!

I søndags blev det så til de her bananpandekager, som jeg hurtigt biksede sammen og bagte mens Theresa sov til middag.


Opskriften fandt jeg hos Louises madblog, jeg blendede hele skidtet (er ikke vild med gryn i mine pandekager) og på nul komma 20 minutter, så havde jeg mig en fin stak pandekager...


De blev også vel modtaget, da den bette kom op fra sin middagslur og vi spiste dem bare som de var - eau naturel, for det var de altså søde nok til! Ej jeg puttede lige lidt hindbær coulis på en af mine dagen efter og det smagte SÅ godt! Tror sagtens man kunne bage dem, holde dem lune og spise dem til dessert med en sorbet eller is til, hvis man nu havde lyst til det... Min frøken her var i hvert fald så begejstret, at hun spiste 3 pandekager selv!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh