Gå videre til hovedindholdet

Spaghetti (eller fettuccine) med rejer og rucolaDette er en ret, som bestemt godt kan tåle en gentagelse! Jeg havde helt glemt, hvor skøn den egentlig er og den skal helt sikkert på bordet oftere herhjemme.

Jeg brugte frosne store lækre rejer, så de skulle lige optøes inden de var klar til brug og så var det ellers bare at blande ingredienserne sammen og et voila - et styks festmåltid! Seriøst mine smagsløg dansede cancan!

Denne gang valgte jeg at bruge frisk fettuccine i stedet for tørret spaghetti og det synes jeg bestemt ikke retten blev ringere af - tværtimod! Men nu til opskriften:

Til 4 personer skal du bruge:
450g tørret spaghetti (eller 400g frisk spaghetti)
havsat og friskkværnet peber
olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
400g pillede rå rejer
2 store spsk. soltørret tomatkoncentrat (stratto) eller 6 blendede soltørrede tomater (gør det inden panden varmes op)
saft og revet skal af 1 citron
2 håndfulde rucola
1 lille glas hvidvin (jeg brugte ½ glas æbleeddike i stedet)

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og spaghetti og kog efter anvisningerne på emballagen. Opvarm imens 3 store skvæt olivenolie i en stor sauterpande (stegepande) og smid hvidløg på. Når hvidløget begynder at tage lidt farve, tilsættes rejerne. Svits dem med i et øjeblik og tilsæt dernæst hvidvin og tomatkoncentrat. Lad saucen simre i 2-3 minutter.

Lad pastaen dryppe af i et dørslag, gem lidt af kogevandet. Vend den i saucen sammen med et godt skvæt citronsaft og halvdelen af rucolabladene. Smag retten til og tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen virker for tung. Fordel retten på fire dybe tallerkener, drys lidt revet citronskal og resten af rucolabladene over.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo