Gå videre til hovedindholdet

Sygdom kommer altid ubelejligt!

Jeg ligger på tredjedagen i min seng og dette er min udsigt... ikke videre sindsoprivende...

"Du har halsbetændelse", konstaterede lægen i går og sendte mig hjem under dynen med en pakke penicillin under armen og ønsket om god bedring.

Jo tak skal du have da...

Vi har været ramt af sygdom on/off de sidste 14 dage - 3 uger og det sætter altså sine spor, både på overskuddet til at klare hverdagen med to børn samtidig, men der er jo også den nagende dårlige samvittighed over ikke at kunne passe sit arbejde, fordi man selv eller børnene ligger syg...

Jeg har et job der kræver, at jeg taler i telefon og det må siges at være lidt en udfordring, når halsbetændelsen nærmest har gjort mig stum, fordi det gør vanvittigt ondt at tale og synke.

Det betyder også at indtaget af mad har været begrænset til den flydende af slagsen. Yoghurt og suppe...

"Drik noget te, det gør din hals godt" - det kan meget vel være, men når jeg, med næsten 40 i feber, sidder og kampsveder, så siger min logik altså at det var bedre med kold saft end varm te... Her ville min mor, der altid står klar med de gode gamle husmodertips, bryde ind og sige "det er jo derfor du skiftevis skal drikke varmt og koldt..."

Og det gør jeg så... drikker varmt og koldt, mens jeg ømmer mig, pakker mig ind og ud af dynerne og sover... efter lægebesøget i går gik jeg lige på hovedet i seng og sov tre timer! Sygdom er drænende, men det tvinger mig ned i tempo, så min krop kan restituere sig.

I morgen skulle jeg have været med til min første personalefest på arbejdet - men som det ser ud nu kan jeg godt skyde en hvid pil efter det. Det er så ærgerligt! Sygdom er nok den gæst, der altid vil komme mest ubelejligt...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh