Gå videre til hovedindholdet

Laks og porrer i ovnen med mascarpone og dild

Den opmærksomme læser, har nok efterhånden opdaget, at jeg ELSKER fisk (og skaldyr) og er altid på opdagelse efter nye måder at tilberede på og ikke mindst hvilken slags tilbehør jeg kan servere til...

Spis Bedre (som er et magasin jeg vildt gerne ville have abonnement på) er rigtig gode til at variere deres bud på fisk, tilberedningsmåder og tilbehør og her er en opskrift, jeg kastede mig over med en appetit af en anden verden.

Denne ret er simpelthen blød og lækker og nu ved jeg godt, at mascarpone ikke er en helt billig ingrediens, men den er det hele værd! Det er hverdagsluksus af højeste standard - selvfølgelig kan du også vente med at nyde det til weekenden, men fordi det ikke tager meget mere end 35 minutter at forberede og tilberede alt i alt så kan det godt presses ind på en hverdag (i hvert fald herhjemme)...


Beklager det knapt så gode billede - retten er ikke voldsom fotogen!

Og nu til det, som det hele handler om, opskriften:

Til 4 personer, skal du bruge:
4 porre
1 bdt. frisk dild
1 spsk. smør til stegning
150g mascarpone
1 dl mælk
salt og peber
4 stykker laksefilet uden skind
saf og skal af ½ citron

Tilbehør:
800g små nye kartofler

Ovnen tændes på 200 grader. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Hak dilden fint og steg porrerne i smørret på en pande ved middel varme i 2-3 minutter til de er møre. Tilsæt dernæst mascarpone og mælk og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.

Porreblandingen fordeles i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg laksestykkerne henover og dryp med citronsaft og drys med citronskal. Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter til laksen er gennemstegt.

Kartoflerne skrubbes og koges i let saltet vand.

Inden servering drysses resten af den hakkede dild over retten og server sammen med de kogte kartofler.

Bare vent til jeg fortæller om, hvordan resterne af denne ret kan bruges til at lave den ultimative comfort food ret!

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Faldt lige over din blog og mums, dette ser lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa Tine :) Velkommen til og tak for den søde kommentar!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh