Gå videre til hovedindholdet

Så blev det December...

Og lige om lidt er det faktisk juleaften!... I kan nok regne ud, at jeg ikke bare har siddet og trillet tommelfingre herhjemme, faktisk har mine tommelfingre været rødglødende efter både masser af arbejde og gaveindpakning og indtil flere gange har jeg ønsket, at jeg havde flere hænder at gøre godt med, når der skulle jongleres besøg hos bedsterne, besøg af bedsterne, syge børn og julegaveindkøb...

Er jeg så klar til at det bliver juleaften? JA! Jeg har købt de gaver, der skal under juletræet - nu mangler vi bare lige den mandelgave, som vi har lovet at medbringe. Vi skal nemlig ikke holde jul herhjemme i år. Vi er så heldige, at vi bare kan hanke op i børnene og køre ned til mine forældre og være julen over. Det er kun muligt, da jeg har tiltusket mig ferie den 23 og den 27-28 december og i år, har vi en bil!

Jeg har dog ikke nået at se så meget julekalender, som jeg gerne ville og det er ikke blevet til det helt store julebag. Det håber jeg at kunne råde bod på i løbet af weekenden og næste uge... Men her er, hvad julemåneden indtil videre har budt på for os...

Mindstebarnet elsker åbenbart risengrød! 

Det er virkelig stort, at ældstebarnet vil prøve at smage!

I år kom stjernen endelig op - den har også kun ligget i skabet i et år...

Vores tæl-ned-til-jul juletræ.
Det gør december meget mere overskuelig for Elias og så kan han fjerne en julekugle for hver dag der går...

Enkle og nemme til- og fra gavemærker - klistermærkerne er købt hos Søstrene Grene og snefnug lavet med en slettelak...

Weekenden med besøg fra farfar og farmor stod på lækker hovedret

Vi fik lavet lidt konfekt

Og jeg kan konstatere, at jeg nu også mestre kunsten at temperere chokolade...





Årets julekort er blevet sendt - jeg elsker traditionen og nyder hvert år både at lave og skrive julekort.

En tur gennem Aalborg, hvor Salling er så smukt pyntet! Resten af Nytorv og John F. Kennedys Plas er dog sparsomt pyntet i år og slet ikke som det plejer at være... Jeg har faktisk overvejet at indgive en klage!

Nu mangler jeg lige at få styr på den julekage, som kollegaerne skal have på torsdag, mandelgaven skal købes og så skal de sidste hjemmelavede gaver bakses sammen - det er fra ungerne til deres bedsteforældre, så mon ikke de selv har lyst til at give en hånd...

Hvis vi ikke skrives ved inden, så ønsker jeg jer alle rigtig glædelig jul...

Kommentarer

  1. Søde billeder - lyder til I var igang med den hyggeligste juleaftens-tilløb (:

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! :D Vi har i hvert fald gjort vores bedste! ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo