Gå videre til hovedindholdet

De lækreste pebernødder

Normalt er jeg ikke stor fan af pebernødder. Jeg har altid synes de var en anelse kedelige og som børn fik vi altid at vide af vores bedstemor, at vi skulle spise flere pebernødder end slik (som om det hjalp en bjælde), så en særlig forkærlighed for pebernødder, kan man ikke just sige, at jeg har!

Men det tror jeg har ændret sig i år. Jeg har nemlig fundet en rocker-god opskrift på pebernødder i et gammelt hæfte fra Hendes Verden og det har været lige så stor en succes derhjemme som ude på arbejde, hvor jeg faktisk tog dem med som et bidrag til en julekage-challenge som vores HR-manager startede op... Så må vi se om de er så gode, at jeg vinder! Fik jeg lige sagt, at jeg fik bagt 750 pebernødder til den anledning???

De er så nemme at lave og indeholder ingredienser som de fleste kage-bagere allerede har i huset. Og det bedste er, at børnene kan være med til at lave dem!





Men jeg vil jo også rigtig gerne dele opskriften med jer!

Pebernødder (250 stk.)

125g sukker
125g sirup
75g smør
250g hvedemel
1½ tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
1/4 tsk. peber (jeg bruger hvid peber)
½ tsk. natron
2 spsk. fløde

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Hæld det over i en skål og lad det køle af. Imens blandes mel, krydderier og natron i en anden skål. Bland mel-krydderiblandingen over i sukker-smør blandingen sammen med fløde og rør det hele godt sammen til en fast dej. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen stadig er lidt for klistret.

Rul dejen ud i lange stænger på ca 1 cm tykkelse, skær den ud i 1 cm tykke skiver og tril dem til kugler. Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen på anden øverste ovnribbe ved 200 grader i ca. 6 minutter.

Lad dem køle af på en rist inden de kommes i kagedåsen.


NB: De er så gode, at du nok bliver nødt til at bage dobbelt portion for at de holder hele julen over...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh