Gå videre til hovedindholdet

Dåbskage med Harry Potter tema

For nogen kan det måske godt lyde en kende sært, at man planlægger et tema til en pige barnedåb, som ikke indeholder lyserøde sutter, barnevogne og balloner. Nu har jeg efterhånden lavet et væld af forskellige dåbskager, så jeg har set og lavet lidt af hvert, men ingen af dem har givet mig så meget sved på panden, som denne!

Jeg er selv stor fan af Harry Potter universet og har set virkelig mange veludførte Harry Potter kager, så det var ret frygtindgydende, at skulle give mig i kast med at modellere og forme noget, som skulle ligne noget meget specifikt! Jeg startede processen med at koge modtagerens præferencer ind til noget jeg kunne afbillede på en kage. Moderen er fan af Professor Minerva McGonagall, det fortrukne house var Ravenclaw og så skulle jeg helst inkorporere farverne, som kendetegner Ravenclaw. Mit design var noget ambitiøst fra start og jeg havde en masse idéer, men som processen med at lave elementerne, der skulle på kagen, skød frem blev der lagt en naturlig dæmper på det ellers så flamboyante udseende, jeg havde skitseret.


Jeg havde bestilt materialer hjem i god tid, men ikke gennemgået dem ordentligt før jeg skulle i gang med kagen. Det var en fejl. Jeg havde fået leveret bronze glimmer og ikke bronze dust, som jeg skulle bruge. Det var så ærgerligt og det resulterede i at jeg måtte bruge hvid nogle af de steder, hvor jeg gerne ville have brugt bronze og modtageren pyntede da også selv med bronze, da kagen kom hjem.

Jeg måtte også ty til min kære mands hjælp. Da jeg havde lavet våbenskjoldets base, kunne jeg simpelthen ikke finde ud af at gribe ørnen ordentlig an. Så det endte med, at han sad og lavede ørnen for mig og jeg supplerede med et par touch-ups. Meget taknemmelig kone lige her!

Først mit resultat:og modtagerens billeder i de rette omgivelser:


Kagen indeholdt lyse lagkagebunde efter denne opskrift. De lyse bunde var farvet pink og dertil kom fyld af en lækker hvid chokolade ganach og en skøn skovbærmousse. Kagen er overtrukket med fondant og elementerne er modelleret af sugarpaste.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh