Gå videre til hovedindholdet

Små brød

Egentlig fandt jeg disse brød ved lidt af et tilfælde, fordi jeg skulle bruge en hurtig opskrift til pølsebrød i sidste øjeblik inden aftensmad. De brød, vi havde i skabet, var blevet dårlige og når man har lovet familien hotdogs, så dur det jo ikke at stå uden brød (for deres vedkommende).

Jeg var igennem stort set alle mine kogebøger med brød, men mange af dem har en hævetid på minimum en halv time, er baseret på surdej eller også skal der ofte bruges forskellige og/eller flere slags mel eller andre ingredienser, som jeg ikke lige har hjemme (fordi jeg ikke bager så ofte mere)... 

Presset af tiden fandt jeg min altid trofaste og meget gamle hjemkundskabs kogebog fra 1992 frem og dér var lige netop den opskrift, som jeg havde brug for - 10 minutters hævetid og 10-15 minutters bagetid. Perfekt!

Brødene var simpelthen så nemme at lave og familien var virkelig godt tilfredse med dem fremfor de købte pølsebrød. Jeg bagte dem igen i weekenden og forfinede opskriften en smule (tilsatte sukker) - ikke at det var nødvendigt, men jeg ville bare lige prøve, om tilføjelsen gjorde en forskel og det synes jeg faktisk, at det gjorde. 

Mine brød blev ikke særlig store, men du kan jo selv styre, hvor mange eller hvor få du gerne vil have ud af opskriften. Jeg synes brødene passer perfekt til madpakken men er måske lidt på den lille side, når man gerne vil lave en hotdog...

Små brød (6 stk.)

1/4 pakke gær

1 dl mælk

1/4 tsk. salt

1 spsk. sukker (kan undlades)

1 spsk. olie

2,5 dl hvedemel (gen lidt til æltning)

(æg til pensling)

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, olie og sukker. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt. Du kan sagtens ælte dejen i hånden, men jeg vil anbefale røremaskinen, hvis du laver en større portion.

Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til aflange brød. Pensl med æg og lad brødene hæve i 10 minutter.

Bag brødene i 10-15 minutter ved 225 grader (200 grader ved varmluft)

Bon appetit!



Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh