Gå videre til hovedindholdet

Vores første år som nye husejere - del 2

Så synger februar nærmest på sidste vers og jeg holder vinterferie. Det er tiltrængt med alt det, der har foregået indenfor hjemmets fire vægge... Cirka midt i januar gik håndværkerne i gang med rørene i badeværelset. Det betød, at AL inventar skulle ud - og jeg mener alt! Så da jeg kom hjem fra arbejde en eftermiddag havde vi lige pludselig dette monstrum stående i vores indkørsel - bad og toiletvogn... Ikke det mest fantastiske at være hensat til i januar måned og slet ikke med den mængde af sygdom vi har været ramt af! Men håndværkerne var heldigvis så hurtige, som de kunne være og vi kunne nøjes med at have vognen i 14 dage.

Jeg nåede slet ikke at få taget et "før-billede" af badeværelset, men jeg har nået at tage lidt af processen med det nye gulv og der blev også malet. Det er simpelthen blevet SÅ flot!





Der mangler lige at komme en reol op til håndklæder i hjørnet ved brusekabinen, men ellers er vi færdige med badeværelset for denne omgang. Den næste plan er, at den fuldmurede bruseniche skal bankes ned og så vi skal have new-yorker style bruseniche i stedet og fliserne fra gulvet skal gå igen inde i brusenichen. Vi var ude og købe fliserne sidste weekend, så de ligger klar til vi får sparet op til at få købt glaspartierne og til at en murer kommer og laver det for os. Vi vil selv brække ned for at spare lidt på pengene og i samme ombæring, skal vi have en elektriker ud og få udbedret ventilationen, som er ikke eksisterende på nuværende tidspunkt og derfor bliver der umådeligt fugtigt hver gang vi har været i bad og vinduerne må nærmest stå åbne i døgndrift derefter... Ikke super holdbart i længden, men dog mere udholdeligt, nu hvor vi går foråret i møde.

Efter badeværelset var færdigt, gik der kun et par dage, før der dukkede et par tømre op for at tage sig af køkkenet. Vi fik lidt sved på panden, for vi skulle jo holde Elias' fødselsdag inden for ganske kort tid. Men de lovede os, at det kunne vi sagtens gøre som planlagt og at køkkenet nok skulle nå at blive færdigt. Jeg troede ikke rigtig på dem, men de var her hver dag i en hel uge og derefter så det meget mere lovende ud...

31. januar

31. januar

1. februar

1. februar

1. februar

2. februar

8. februar

Med 3 dage i overskud blev de færdige og vi kunne igen bruge vores køkken fuldt ud. Nu afventer vi så bare regningen fra forsikringen af og krydser fingre for, at det ikke bliver en grim overraskelse.

Efter fødselsdagen fik vi overskud til at komme på plads i køkkenet. Vi fik etableret vores nye kommandocentral med plads til beskeder, madplan, børnenes skemaer m.v. og nu er vi fuldt ud færdige og tilbage i vores hyggelige køkken. Jeg skal lige have mig en ny gennemsigtig voksdug ude i Selfmade, for det er væsentligt mere praktisk end den dug, som er lagt på bordet midlertidigt...



Kommandocentral


Næst er planen for køkkenet, at vi skal have malet, både vægge og køkkenlåger. Vi skal også have udbedret noget lys i det overskab, der er over skænken og så skal vi have besluttet os for, om der skal ske noget med de tomme vægge. Men det er nok det mest overkommelige projekt for os lige nu, så det er vi blevet enige om, at det skal vi nok starte med her til foråret, når lyset kommer og så ordne det samtidig med, at alle vinduer skal have en omgang olie og meget af vores andet træværk uden for skal have en omgang maling og træbeskyttelse. 
Der bliver nok at se til og bruge weekenderne på, men jeg glæder mig!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...