tirsdag den 6. april 2010

få-gjort-alt-det-man-ik-gad-i-Påsken tirsdag...

Ja det har været sådan en dag i dag... Lidt tøjvask her, lidt rengøring der og så lige et drys af en opvask og vupti - så er her igen til at være...
 
Det er nok også det der har gjort, at jeg har kunne tage mig sammen til at få lavet denne ret til aftensmad, jeg har udskudt den i en hel uge, men i dag skulle det altså være, så her kommer opskriften på en lækker lækker ret - der står godt nok gratin, men det synes jeg den er lidt for snasket til at være - jeg ligger dog ikke lige inde med en anden og bedre betegnelse for retten, så det må gå an lige for i dag... Det er endnu en af de mange mange blogopskrifter fra Kayotic Kitchen, som jeg skal have prøvet af og den her kan jeg varmt anbefale at andre også prøver ved lejlighed...

Blomkål, kartoffel og tomat gratin
500g kartofler
1 blomkålshoved
12 cherry tomater
1 mellemstor porre
1 fed hvidløg
2 spsk. smør
3 spsk. mel
375 ml mælk
150g revet ost (fx cheddar) cheddar virker efter min smag rigtig godt!
1/4 tsk. paprika
bredbladet persille muskatnød
peber salt

Del blomkålen i små buketter og blancher dem let i saltet vand i omkring 10 minutter. Skræl, vask og skær kartoflerne i tern og blancher også dem i saltet vand i ca. 10 minutter.

Vask og skær porren i halve ringe. Den grønne del skal ikke bruges, så den kan kasseres.Riv eller hak hvidløget fint. Vask, tør og hak en stor håndfund bredbladet persille. Riv osten.

Ostesaucen: Smelt smørret og steg porre heri i 2 minutter før hvidløget tilsættes. Tilsæt 3 store spsk. mel og steg i 2 minutter for at neutralisere råheden i grønsagerne. Tilsæt mælk indtil konsistensen er som du synes. Lad det simre i 2-3 minutter og krydr med salt, peber paprika, lidt muskatnød og halvdelen af det revede ost. Sluk for varmen og tilsæt persillen.

Når kartoflerne og blomkålen er færdige hældes vandet fra og blomkålen lægges i bunden af et ovnfast fad. Dernæst lægges cherrytomaterne og til slut kartoflerne. Hæld saucen over hele herligheden og slut af med resten af osten. Bag gratinen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 25-30 minutter eller indtil det er boblende og gyldenbrunt.

Bon appetit...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...