J.O. Bolognesesauce

Til forskel fra katastrofen med fiskecouscousen, så var Jamies bolognese i går en kæmpe succes! Sjældent har jeg fået en kødsauce, der smagte SÅ godt og vi skovlede i os, som de grise vi nu er og det var ren nydelse! Jeg glæder mig allerede til rester i morgen og så er der endda nok til at fryse ned, så vi har lidt nem mad til en aften.
Selvfølgelig vil jeg gerne dele denne herlige opskrift med jer, så i selv kan smage et lille stykke af himlen...

Jamie Olivers Bolognesesauce (4-6 personer)
2 skiver røget bacon
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
Olivenolie
2 store tsk. tørret oregano
500g hakket oksekød
2 dåser flåede, hakkede tomater (gerne økologisk)
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt basilikum
500 g spaghetti
100g revet parmesan

Skær baconen i fine strimler. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Sæt en stor sauterpande over ved jævn til stærk varme. Kom 2 skvæt olivenolie i og steg baconen sammen med oregano til baconen er gylden. Kom de hakkede grønsager i panden og lad dem simre med i 7 minutter under jævnlig omrøring, til de er bløde og netop har lidt farve.

Rør det hakkede kød og dåsetomaterne i. Fyld de tomme dåser med vand og hæld det ved sammen med et godt drys salt og peber. Nip basilikumsbladene af stilkene; læg bladene i køleskabet til senere og hak stiklene fint. Kom de hakkede stilke i saucen og brung den i kog igen. Skru ned for varmen og lad saucen simre i 1 time under jævnlig omrøring. Tag panden af varmen . Rør halvdelen af parmesanen i saucen og smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld vandet fra. Server sammen med saucen.
NB: Saucen kan fryses.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg