torsdag den 29. april 2010

Homity Pie med grøn salat

Lækker lækker opskrift - jeg lavede selv min butterdej, men jeg vil anbefale at købe den færdiglavet, da den fuldkornsbutterdej, jeg fik lavet, blev lidt tør....Homity Pie
 

1 portion fuldkornsbutterdej (eller alm.)
500g kartofler
olivenolie til stegning
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 pakke pancetta (eller alm. bacon i tern)
friske krydderurter (fx merian, timian) jeg brugte persille og rosmarin
salt og peber
1/4 l. fløde
120g revet ost

Skræl og skær kartoflerne i tern og steg dem i olivenolie på en pande til de er bløde og brune. Skræl og finthak løget og steg det sammen med kartoflerne til det er blødt og brunt. Tilsæt finthakket hvidløg lige inden løgene er færdigstegte. Skær pancettaen i tern og steg den på en anden pande og mix det sammen med resten og lad det stege videre ved lav varme.

Tilsæt en lille dusk frisk, finthakkede krydderurter sammen med salt, peber og fløden. Tag panden af varmen og tilsæt halvdelen af osten. Læg det herefter over i tærtebunden og spred det resterende ost på toppen. Bag tærten i ovnen ved 180-190 grader i 25-30 minutter, indtil den er gylden. Lad tærten køle af ½ time før den serveres. Server tærten sammen med en grøn salat.

Min grønne salat: snittet iceberg, forårsløg og sukkerærter blandet sammen.

Bon appetit...


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...