Gå videre til hovedindholdet

Italiensk/græsk uge - dag 1

I går gik startskuddet til min første mad-temauge og jeg har valgt at lægge ud med Italien og Grækenland ud fra ingredienser, som vi godt kan lide.

Menuen stod således på græske lammefrikadeller med kartofler stegt i ovnen med urtesalt og tzatziki til i går. Ingen billeder af herligheden desværre, men opskriften får i lige her:


Græske lammefrikadeller

400g hakket lammekød
1 æg
1-2 fed hvidløg (efter smag)
1 løg
100g feta
50g soltørrede tomater
Salt og peber

Start med at hakke løget fint eller alternativt at rive det. De soltørrede tomater hakkes også relativt fint. Rør derefter lammekødet med salt og tilsæt løg og revet hvidløg. Rør det hele godt sammen, tilsæt ægget, smuldret (eller i tern) feta og de soltørrede tomater. Rør farsen, så den samler sig og tilsæt til sidst peber. Lad farsen hvile i 10 minutter.

Imens varmes en pande op med olivenolie på og efter farsen har hvilet, formes den til frikadeller i den størrelse du gerne vil have dem og steges på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Tzatziki

1 agurk
250g cremefraiche 18% eller yoghurt (du kan også bruge græsk yoghurt)
2 fed hvidløg
salt

Skyl agurken, riv den eller skær den i tern, som du vil. Læg et viskestykke i en si, læg agurken derned i og drys med salt. Saltet er med til at trække vandet ud af agurken, men pas på ikke at oversalte det, for så bliver tzatzikien uspiselig.
Tag en skål og spænd et viskestykke over. Hæld cremefraichen ud på viskestykket og lad det dræne for vand. Når det er drænet tilstrækkeligt (massen skal være ca. ½ størrelse) hældes det over i en skål, tilsættes revet hvidløg og røres godt rundt. Herefter tilsættes den drænede agurk og det hele røres godt sammen. Smag til med salt.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je