I går gik startskuddet til min første mad-temauge og jeg har valgt at lægge ud med Italien og Grækenland ud fra ingredienser, som vi godt kan lide.
Menuen stod således på græske lammefrikadeller med kartofler stegt i ovnen med urtesalt og tzatziki til i går. Ingen billeder af herligheden desværre, men opskriften får i lige her:
Græske lammefrikadeller
400g hakket lammekød
1 æg
1-2 fed hvidløg (efter smag)
1 løg
100g feta
50g soltørrede tomater
Salt og peber
Start med at hakke løget fint eller alternativt at rive det. De soltørrede tomater hakkes også relativt fint. Rør derefter lammekødet med salt og tilsæt løg og revet hvidløg. Rør det hele godt sammen, tilsæt ægget, smuldret (eller i tern) feta og de soltørrede tomater. Rør farsen, så den samler sig og tilsæt til sidst peber. Lad farsen hvile i 10 minutter.
Imens varmes en pande op med olivenolie på og efter farsen har hvilet, formes den til frikadeller i den størrelse du gerne vil have dem og steges på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Tzatziki
1 agurk
250g cremefraiche 18% eller yoghurt (du kan også bruge græsk yoghurt)
2 fed hvidløg
salt
Skyl agurken, riv den eller skær den i tern, som du vil. Læg et viskestykke i en si, læg agurken derned i og drys med salt. Saltet er med til at trække vandet ud af agurken, men pas på ikke at oversalte det, for så bliver tzatzikien uspiselig.
Tag en skål og spænd et viskestykke over. Hæld cremefraichen ud på viskestykket og lad det dræne for vand. Når det er drænet tilstrækkeligt (massen skal være ca. ½ størrelse) hældes det over i en skål, tilsættes revet hvidløg og røres godt rundt. Herefter tilsættes den drænede agurk og det hele røres godt sammen. Smag til med salt.
Bon appetit...
Menuen stod således på græske lammefrikadeller med kartofler stegt i ovnen med urtesalt og tzatziki til i går. Ingen billeder af herligheden desværre, men opskriften får i lige her:
Græske lammefrikadeller
400g hakket lammekød
1 æg
1-2 fed hvidløg (efter smag)
1 løg
100g feta
50g soltørrede tomater
Salt og peber
Start med at hakke løget fint eller alternativt at rive det. De soltørrede tomater hakkes også relativt fint. Rør derefter lammekødet med salt og tilsæt løg og revet hvidløg. Rør det hele godt sammen, tilsæt ægget, smuldret (eller i tern) feta og de soltørrede tomater. Rør farsen, så den samler sig og tilsæt til sidst peber. Lad farsen hvile i 10 minutter.
Imens varmes en pande op med olivenolie på og efter farsen har hvilet, formes den til frikadeller i den størrelse du gerne vil have dem og steges på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Tzatziki
1 agurk
250g cremefraiche 18% eller yoghurt (du kan også bruge græsk yoghurt)
2 fed hvidløg
salt
Skyl agurken, riv den eller skær den i tern, som du vil. Læg et viskestykke i en si, læg agurken derned i og drys med salt. Saltet er med til at trække vandet ud af agurken, men pas på ikke at oversalte det, for så bliver tzatzikien uspiselig.
Tag en skål og spænd et viskestykke over. Hæld cremefraichen ud på viskestykket og lad det dræne for vand. Når det er drænet tilstrækkeligt (massen skal være ca. ½ størrelse) hældes det over i en skål, tilsættes revet hvidløg og røres godt rundt. Herefter tilsættes den drænede agurk og det hele røres godt sammen. Smag til med salt.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...