Gå videre til hovedindholdet

M.I.A

Ja så blev man også lige gjort opmærksom på, at det er aaalt for længe siden, at der har været gang i bloggen her og det er såmænd også rigtig nok... mellem bleskift, bøvsning, fodring og tøjvask er der bare ikke den samme tid, har jeg måtte indse. Jeg håber det kommer igen, når min lille Elias vil begynde at sove igennem.

Jeg havde ellers en spændende madplan sidste uge, der lagde lidt op til deling af opskrifter, men jeg glemte fuldkommen at tage billeder og nogle af dagene tog vi en afviger, men pyt - der kommer nok en anden god gang til deling igen. Det jeg nåede at knipse billeder af fra min madplan var dog den fynske æggekage! Den kan varmt anbefales og jeg vil super gerne dele den med jer også...

Fynsk æggekage med svin (4 pers.) - en del af Go' Mad's madplan fra TV2.dk

8 æg
1½ dl mælk
8 skiver spegeskinke eller parmeskinke (jeg valgte parmaskinke fordi jeg havde det i fryseren)
10g smør
200g økologiske gulerødder, skåret i tern
6 jordskokker, skrællet, skåret i skiver og ristet på panden i et par minutter
250g champignoner, bund skåret af, delt i 2, skyllet og tørret (jeg valgte at hakke mine fint, da manden ikke bryder sig om champignoner, når han kan se dem...)
3 spsk. revet emmentaler (eller en anden god smelteost, du foretrækker)
½ tsk. bagepulver

Kom æggene i en skål med salt og peber, samt mælk blandet op med bagepulveret. Pisk i et minut.

Tænd for panden, kom smør på og lad skummet fra smørret falde til.

Tilsæt massen, lad den stå ca. 1 minut, herefter er bunden sat, tag en gaffel og løft lidt i kanten, så der kan komme lidt mere masse ind. Kom grøntsager på toppen og derpå osten.

Sæt den i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. Lige inden serveringen kommes spegeskinken på toppen.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh