Ja så blev man også lige gjort opmærksom på, at det er aaalt for længe siden, at der har været gang i bloggen her og det er såmænd også rigtig nok... mellem bleskift, bøvsning, fodring og tøjvask er der bare ikke den samme tid, har jeg måtte indse. Jeg håber det kommer igen, når min lille Elias vil begynde at sove igennem.
Jeg havde ellers en spændende madplan sidste uge, der lagde lidt op til deling af opskrifter, men jeg glemte fuldkommen at tage billeder og nogle af dagene tog vi en afviger, men pyt - der kommer nok en anden god gang til deling igen. Det jeg nåede at knipse billeder af fra min madplan var dog den fynske æggekage! Den kan varmt anbefales og jeg vil super gerne dele den med jer også...
Fynsk æggekage med svin (4 pers.) - en del af Go' Mad's madplan fra TV2.dk
8 æg
1½ dl mælk
8 skiver spegeskinke eller parmeskinke (jeg valgte parmaskinke fordi jeg havde det i fryseren)
10g smør
200g økologiske gulerødder, skåret i tern
6 jordskokker, skrællet, skåret i skiver og ristet på panden i et par minutter
250g champignoner, bund skåret af, delt i 2, skyllet og tørret (jeg valgte at hakke mine fint, da manden ikke bryder sig om champignoner, når han kan se dem...)
3 spsk. revet emmentaler (eller en anden god smelteost, du foretrækker)
½ tsk. bagepulver
Kom æggene i en skål med salt og peber, samt mælk blandet op med bagepulveret. Pisk i et minut.
Tænd for panden, kom smør på og lad skummet fra smørret falde til.
Tilsæt massen, lad den stå ca. 1 minut, herefter er bunden sat, tag en gaffel og løft lidt i kanten, så der kan komme lidt mere masse ind. Kom grøntsager på toppen og derpå osten.
Sæt den i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. Lige inden serveringen kommes spegeskinken på toppen.
Bon appetit...
Jeg havde ellers en spændende madplan sidste uge, der lagde lidt op til deling af opskrifter, men jeg glemte fuldkommen at tage billeder og nogle af dagene tog vi en afviger, men pyt - der kommer nok en anden god gang til deling igen. Det jeg nåede at knipse billeder af fra min madplan var dog den fynske æggekage! Den kan varmt anbefales og jeg vil super gerne dele den med jer også...
Fynsk æggekage med svin (4 pers.) - en del af Go' Mad's madplan fra TV2.dk
8 æg
1½ dl mælk
8 skiver spegeskinke eller parmeskinke (jeg valgte parmaskinke fordi jeg havde det i fryseren)
10g smør
200g økologiske gulerødder, skåret i tern
6 jordskokker, skrællet, skåret i skiver og ristet på panden i et par minutter
250g champignoner, bund skåret af, delt i 2, skyllet og tørret (jeg valgte at hakke mine fint, da manden ikke bryder sig om champignoner, når han kan se dem...)
3 spsk. revet emmentaler (eller en anden god smelteost, du foretrækker)
½ tsk. bagepulver
Kom æggene i en skål med salt og peber, samt mælk blandet op med bagepulveret. Pisk i et minut.
Tænd for panden, kom smør på og lad skummet fra smørret falde til.
Tilsæt massen, lad den stå ca. 1 minut, herefter er bunden sat, tag en gaffel og løft lidt i kanten, så der kan komme lidt mere masse ind. Kom grøntsager på toppen og derpå osten.
Sæt den i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. Lige inden serveringen kommes spegeskinken på toppen.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...