Gå videre til hovedindholdet

Italiensk/græsk uge - dag 4 og 6 - Græsk Moussaka

Dette var en ret, jeg havde set lidt frem til. Dog er jeg ikke fan af aubergine, så jeg valgte en version med kartofler i stedet og jeg synes det var et hit! Opskriften gav jo en portion til en mindre hær, så der var rester og jeg har ladet en ret udgå af madplanen på dag nr. 6, hvilket skulle have været 'kyllingebryst fyldt med soltørrede tomater og feta med tomatsalat og græske kartofler' - det må blive en anden god gang, at vi nyder denne ret.

Opskriften på dags ret fandt jeg på nettet, men valgte dog at bruge hakket kalv- og svinekød i stedet for oksekød og det fungerede ganske fortræffeligt. Denne opskrift kan varmt anbefales i hvert fald...


Græsk Moussaka (6-8 pers.)
750 g kartofler (kartoffel)
2 alm løg
500 g kalv og flæsk, hakket, 10-12%
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. tomatpure
400 g hakkede tomater
½ bæger fond du chef, beef, knorr
1 dl vand
2 tsk. oregano
1 spsk. frisk basilikum
1/4 tsk. stødt kanel

Ostesauce:
50 g smør, saltet
5 spsk mel, hvedemel
5 dl minimælk
75 g revet mozzarella
3 æg
1 tsk salt
½ tsk. peber
stødt muskatnød efter smag
Kartoffelskiverne steges knap møre i olie, Og læg herefter halvdelen som bund i et smurt ovnfast fad.

Svits løg og kød til det er brunt og løst. Tilsær hvidløg, tomatpuré, flåded tomater, bouillon og krydderier. Lad nu saucen småkoge 30 min og smag til med salt og peber.

Ostesauce:
Smelt smørret og rør melet i, tilsæt nu mælk lidt ad gangen og rør kraftigt imens saucen koger godt igennem. Lad den herefter afkøle lidt inden ost og æg piskes i. krydr tilsidst med salt, hvid peber og muskatnød.

Fordel kødsaucen over kartoflerne og læg endnu et lag kartofler hen over, tilsidst hældes ostesaucen over, og der drysses med lidt rasp og revet ost.

Bages 45 min. ved 200 grader
Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...