Gå videre til hovedindholdet

Italiensk/græsk uge - dag 2

Så kom jeg allerede bagud igen i mine posts af ugens opskrifter... Nå ja, det er jo hvad der kan ske, når man har en lille baby, som kræver udelt opmærksomhed...

Men tirsdag stod menuen på kartoffelpizza. Jeg fik selv lavet dej til bunde og havde ellers snydt lidt ved at købe pizzasauce på brik. Selvom jeg rigtig gerne vil lave min egen tomat(pizza)sauce, så har tiden bare ikke lige været til det, men det skal da afprøves på et eller andet tidspunkt. Det jeg vil dele med jer fra tirsdagens menu er opskriften på Jamie Olivers pizzabunde, opskriften på én slags kartoffelpizza (min slags) og en opskrift på en klassisk pizza, nemlig hawaii pizzaen, som også blev lavet just in case, vi ikke var fuldstændig vilde med kartoffelpizzaen, men jeg synes nu det smagte ganske godt og det er ikke sidste gang, jeg har brugt nogen af de opskrifter...

Pizzabunde a'la Jamie Oliver
1½ pose tørgær
1 spsk. rørsukker (økologisk)
6,5 dl vand
800 g il fornaio økologisk hvedemel, tipo 00
200 g durum hvedemel
1 spsk salt
Opløs gær og sukker i lidt af vandet og lad blandingen stå et øjeblik. Hæld mel og salt i en stor skål eller ud på et rent bord. Lav en fordybning i midten og hæld gæropløsningen og resten af vandet derned. Arbejd melet ind i væsken lidt ad gangen med en gaffel; begynd i midten og arbejd dig udad i cirkelbevægelser; til melet til sidst har absorberet væsken.
Når du ikke længere kan bruge gaflen, drysses hænderne med mel og du samler dejen med hænderne til en kugle. Ælt dejen; rul den frem og tilbage og brug venstre hånd til at strække dejen ind mod dig selv, samtidig med at højre hånd trækker væk fra dig. Fortsæt på denne måde i 10 minutter.
Drys kuglen med mel, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvilke ved stuetemperatur i mindst 15 minutter, så bliver det lettere at rulle den tyndt ud. Del dejen i så mange dele, som du vil lave pizzaer.
Tag en klump dej, drys den og bordet med durummel og rul den ud til en ca ½ cm tyk bund. Læg den på et stykke bagepapir drysset med lidt olivenolie. 
Forvarm ovnen til 250 grader og lad den bageplade du vil bruge blive i ovnen, så den også er godt varm. Kom det ønskede fyld på bundene. Bag pizzaerne én ad gangen i den nederske tredjedel af ovnen i 7-10 minutter til de er gyldentsprøde.

Kartoffelpizza a'la Agnethe
300 g kartofler
½ pose god revet gratineringsost
2 spsk. pizzasauce, bon appetit
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Fyld til 1 stk. Pizzabund a'la Jamie Oliver
Kog kartoflerne aldente og køl dem af.
Tænd ovnen på 250 grader og lad en plade blive i ovnen.
Skær kartofler i skiver. Smør pizzasauce ud på bunden og anret herpå ost og kartoffelskiverne. Krydr med urtesalt og peber.
Bag pizzaen i den nederste tredjedel af ovnen til den er gylden og sprød i skorpen.
 

Klassisk Hawaii Pizza

Fyld til 1 stk. Pizzabund a'la Jamie Oliver

½ pakke skinkestrimler
1 lille dåse ananas
Oregano (så meget som du kan lide, jeg ELSKER oregano på min pizza)
2 spsk. pizzasauce, bon appetit
½ pakke god revet mozzarella

Tænd ovnen på 250 grader og lad en plade blive i ovnen.


Smør pizzabunden med pizzasauce og anret herpå ost, skinke, oregano og ananas. Træk pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen i den nederste tredjedel af ovnen til den er gylden og sprød i skorpen.
 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh