torsdag den 24. marts 2011

Italiensk/græsk uge - dag 2

Så kom jeg allerede bagud igen i mine posts af ugens opskrifter... Nå ja, det er jo hvad der kan ske, når man har en lille baby, som kræver udelt opmærksomhed...

Men tirsdag stod menuen på kartoffelpizza. Jeg fik selv lavet dej til bunde og havde ellers snydt lidt ved at købe pizzasauce på brik. Selvom jeg rigtig gerne vil lave min egen tomat(pizza)sauce, så har tiden bare ikke lige været til det, men det skal da afprøves på et eller andet tidspunkt. Det jeg vil dele med jer fra tirsdagens menu er opskriften på Jamie Olivers pizzabunde, opskriften på én slags kartoffelpizza (min slags) og en opskrift på en klassisk pizza, nemlig hawaii pizzaen, som også blev lavet just in case, vi ikke var fuldstændig vilde med kartoffelpizzaen, men jeg synes nu det smagte ganske godt og det er ikke sidste gang, jeg har brugt nogen af de opskrifter...

Pizzabunde a'la Jamie Oliver
1½ pose tørgær
1 spsk. rørsukker (økologisk)
6,5 dl vand
800 g il fornaio økologisk hvedemel, tipo 00
200 g durum hvedemel
1 spsk salt
Opløs gær og sukker i lidt af vandet og lad blandingen stå et øjeblik. Hæld mel og salt i en stor skål eller ud på et rent bord. Lav en fordybning i midten og hæld gæropløsningen og resten af vandet derned. Arbejd melet ind i væsken lidt ad gangen med en gaffel; begynd i midten og arbejd dig udad i cirkelbevægelser; til melet til sidst har absorberet væsken.
Når du ikke længere kan bruge gaflen, drysses hænderne med mel og du samler dejen med hænderne til en kugle. Ælt dejen; rul den frem og tilbage og brug venstre hånd til at strække dejen ind mod dig selv, samtidig med at højre hånd trækker væk fra dig. Fortsæt på denne måde i 10 minutter.
Drys kuglen med mel, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvilke ved stuetemperatur i mindst 15 minutter, så bliver det lettere at rulle den tyndt ud. Del dejen i så mange dele, som du vil lave pizzaer.
Tag en klump dej, drys den og bordet med durummel og rul den ud til en ca ½ cm tyk bund. Læg den på et stykke bagepapir drysset med lidt olivenolie. 
Forvarm ovnen til 250 grader og lad den bageplade du vil bruge blive i ovnen, så den også er godt varm. Kom det ønskede fyld på bundene. Bag pizzaerne én ad gangen i den nederske tredjedel af ovnen i 7-10 minutter til de er gyldentsprøde.

Kartoffelpizza a'la Agnethe
300 g kartofler
½ pose god revet gratineringsost
2 spsk. pizzasauce, bon appetit
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Fyld til 1 stk. Pizzabund a'la Jamie Oliver
Kog kartoflerne aldente og køl dem af.
Tænd ovnen på 250 grader og lad en plade blive i ovnen.
Skær kartofler i skiver. Smør pizzasauce ud på bunden og anret herpå ost og kartoffelskiverne. Krydr med urtesalt og peber.
Bag pizzaen i den nederste tredjedel af ovnen til den er gylden og sprød i skorpen.
 

Klassisk Hawaii Pizza

Fyld til 1 stk. Pizzabund a'la Jamie Oliver

½ pakke skinkestrimler
1 lille dåse ananas
Oregano (så meget som du kan lide, jeg ELSKER oregano på min pizza)
2 spsk. pizzasauce, bon appetit
½ pakke god revet mozzarella

Tænd ovnen på 250 grader og lad en plade blive i ovnen.


Smør pizzabunden med pizzasauce og anret herpå ost, skinke, oregano og ananas. Træk pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen i den nederste tredjedel af ovnen til den er gylden og sprød i skorpen.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...