Gå videre til hovedindholdet

Broccolitærte med serrano skinke

Så fik jeg afprøvet den ene af mine nye kogebøger - "Tænd på tærter - Tryl med tilbehør" - en lækker broccolitærte blev det til og LÆKKER det var den altså! Uhmm... Intet slår en hjemmelavet tærtebund og fyldet var blødt og smagte himmelsk...

Selvfølgelig skal i da ikke snydes for at dele denne oplevelse med mig og her følger opskrifterne:



Broccolitærte med serranoskinke

Salt basis tærtedej:
250g mel
125g smør
½-1 tsk. salt
½ dl vand

Smuldr smørret i melet og ælt det hele hurtigt sammen.
Har du en foodprocessor, puttes alle ingredienserne i på én gang og køres på højeste hastighed til dejen samler sig i en kugle.
Herefter lægges kuglen på et meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Drys oven på den fladtrykte kugle med mel, rul og tryk på samme tid – rul i forskellige retninger.
Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen og trykkes forsigtigt på plads. Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel og i bunden og op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl i en time – dette er nødvendigt ellers kan dejen trækker sig sammen. Endnu bedre er det, hvis dejen kan få lov at hvile natten over på køl.
Tærten forbages nu ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i en varmluftovn.

Fyld til tærten:
ca. 400g broccoli (eller et hoved) i små buketter
1 bdt. fintsnittede forårsløg

Æggemassen:
2 dl fløde
2 dl cremefraiche
2 æg
1 tsk. paprika
salt og peber

Topping:
5-6 skiver serranoskinke (1 pakke)
ca. 25g hakkede mandler
2 spsk. revet parmesan

Giv broccolien et hurtigt opkog i ca. 4-5 minutter i let saltet vand uden låg. Skyld med koldt vand, så broccolien bevare sin farve og sprødhed. Bland ingredienserne til æggemassen og vend broccoli og fintsnittet forårsløg heri. Det hele hældes på den forbagte bund.
Serranoskinke skæres i mindre stykker og blandes med mandler og parmesan. Denne topping fordeles let henover tærten inden den sættes i ovnen. Bag den ved 190 grader i ca. 25 minutter.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh