mandag den 25. juli 2011

Broccolitærte med serrano skinke

Så fik jeg afprøvet den ene af mine nye kogebøger - "Tænd på tærter - Tryl med tilbehør" - en lækker broccolitærte blev det til og LÆKKER det var den altså! Uhmm... Intet slår en hjemmelavet tærtebund og fyldet var blødt og smagte himmelsk...

Selvfølgelig skal i da ikke snydes for at dele denne oplevelse med mig og her følger opskrifterne:Broccolitærte med serranoskinke

Salt basis tærtedej:
250g mel
125g smør
½-1 tsk. salt
½ dl vand

Smuldr smørret i melet og ælt det hele hurtigt sammen.
Har du en foodprocessor, puttes alle ingredienserne i på én gang og køres på højeste hastighed til dejen samler sig i en kugle.
Herefter lægges kuglen på et meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Drys oven på den fladtrykte kugle med mel, rul og tryk på samme tid – rul i forskellige retninger.
Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen og trykkes forsigtigt på plads. Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel og i bunden og op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl i en time – dette er nødvendigt ellers kan dejen trækker sig sammen. Endnu bedre er det, hvis dejen kan få lov at hvile natten over på køl.
Tærten forbages nu ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i en varmluftovn.

Fyld til tærten:
ca. 400g broccoli (eller et hoved) i små buketter
1 bdt. fintsnittede forårsløg

Æggemassen:
2 dl fløde
2 dl cremefraiche
2 æg
1 tsk. paprika
salt og peber

Topping:
5-6 skiver serranoskinke (1 pakke)
ca. 25g hakkede mandler
2 spsk. revet parmesan

Giv broccolien et hurtigt opkog i ca. 4-5 minutter i let saltet vand uden låg. Skyld med koldt vand, så broccolien bevare sin farve og sprødhed. Bland ingredienserne til æggemassen og vend broccoli og fintsnittet forårsløg heri. Det hele hældes på den forbagte bund.
Serranoskinke skæres i mindre stykker og blandes med mandler og parmesan. Denne topping fordeles let henover tærten inden den sættes i ovnen. Bag den ved 190 grader i ca. 25 minutter.

Bon appetit...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...