fredag den 22. juli 2011

Hjemmelavet kartoffelsalat med frikadeller


En klassiker i min bog og specielt på denne årstid - der er skisme ikke rigtig noget ved at spise kartoffelsalat om vinteren, hvor kartoflerne er melede og så indbyder purløgen altså bare til dansk sommer, når det er bedst. Den går jo godt, som både frokostret, til aftensmad, på buffeten og i picnickurven... Dette er min mors opskrifter, så pas rigtig godt på dem, nyd dem og lad dem gå videre, for bedre bliver det altså ikke! K-salat GO HOME!

Kartoffelsalat med frikadeller (som vor mor laver den)

500g kogte kolde kartofler (nye er efter min mening bedst)
Purløg
2-3 kogte æg

Dressing:
2½ dl Cremefraiche
1 dl mayonnaise (prøv dig frem til du kan lide konsistensen og smagen)
HP-sauce eller engelsk sauce
Soyasauce
Salt og peber

Kartoflerne skæres i mundrette stykker og lægges i en skål sammen med de kogte æg i tern (jeg plejer at give dem en tur i æggedeleren, først den ene vej og så den anden vej). Klip lidt purløg ned til.
Bland cremefraiche og mayonnaise i en anden skål og smag til med HP-sauce (eller engelsk sauce), soyasauce, salt og peber. Bland dressingen over i kartoflerne og æggene og rør det godt sammen. Klip til slut lidt purløg over som pynt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...