Gå videre til hovedindholdet

Curry a'la Agnethe

Som resultat af at jeg bare en dag gik grasat i grøntsagsafdelingen i den lokale Føtex, måtte jeg lige opfinde mig en ret, som jeg kunne dumpe det alt sammen i og vide at det også ville smage godt. I samme åndedrag fik jeg med selvsamme grønsagsfangst også lavet mig en LÆKKER bolognese sauce, men det beretter jeg om i et senere indlæg.

Den ret jeg kom på var simpelthen en curry - det er nemt og lige til at gå til, dog kan det ikke være en del af "nem aftensmad"-serien, da den indeholder lidt mere end 5 ingredienser og tager lidt mere end 15 minutter at lave... 

Anyway, jeg synes denne curry blev super lækker, men min mand (den grøntsagsforskrækkede svækling) var ikke meget for det, for det var som om der var løgstykker i... Nu skal det siges, at hverken min mand eller jeg kan have rå løg eller løg i store stykker i maden, vi kan dog godt lide smagen af løg, vi gider bare ikke tygge på skidtet... Men i denne ret var der altså ikke løgstykker, der var tilgengæld porre, som åbenbart i hans hoved smager som løg... til en vis grad ja, men jeg elsker porre, så i med dem (og jeg gør det gerne igen...) Opskriften vil jeg da også gerne dele med jer, kære læsere og husk i kan bruge den nye feature til at printe eller gemme opskrifterne...


Curry a'la Agnethe (2-3 pers.)

2 Kyllingefileter
1 løg, finthakket eller revet
1 lille dåse kokosmælk
1 tsk. rød karrypasta
2 gulerødder, i tern
1 porre, skåret i ringe
1 gul peberfrugt
Salt og peber

Ris til 2 personer
1 lille dåse ananas (du kan også bruge frisk, hvis du har)

Kyllingefileterne skæres i tynde strimler og sættes til side. Gør alle grøntsagerne klar; skræl og snit løg og gulerødder, vask porren meget grundigt og skær den i ringe. Skær kernen ud af peberfrugten og skær den i tern. 

Hæld vand i en gryde til risene, tilsæt salt og bring det i kog. Tilsæt risen og når overfladen på risen ligner et kraterlandskab skues der helt ned for varmen (slukkes) og lægges låg på gryden.

Opvarm en slat olivenolie i en wok og steg løg og kyllingekød heri. Tag kyllingen op, når det er stegt gyldent og sæt den til side. Steg derefter gulerødder i 2 minutter til de er let møre men stadig sprøde. Tilsæt peberfrugt og porre og steg i yderligere et par minutter. Hæld kyllingekødet tilbage i wokken og karrypastaen. Rør det sammen og tilsæt kokosmælken. Lad det varme igennem og smag til med salt og peber.

Server straks med ris og ananas. Bon appetit...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo