Curry a'la Agnethe

Som resultat af at jeg bare en dag gik grasat i grøntsagsafdelingen i den lokale Føtex, måtte jeg lige opfinde mig en ret, som jeg kunne dumpe det alt sammen i og vide at det også ville smage godt. I samme åndedrag fik jeg med selvsamme grønsagsfangst også lavet mig en LÆKKER bolognese sauce, men det beretter jeg om i et senere indlæg.

Den ret jeg kom på var simpelthen en curry - det er nemt og lige til at gå til, dog kan det ikke være en del af "nem aftensmad"-serien, da den indeholder lidt mere end 5 ingredienser og tager lidt mere end 15 minutter at lave... 

Anyway, jeg synes denne curry blev super lækker, men min mand (den grøntsagsforskrækkede svækling) var ikke meget for det, for det var som om der var løgstykker i... Nu skal det siges, at hverken min mand eller jeg kan have rå løg eller løg i store stykker i maden, vi kan dog godt lide smagen af løg, vi gider bare ikke tygge på skidtet... Men i denne ret var der altså ikke løgstykker, der var tilgengæld porre, som åbenbart i hans hoved smager som løg... til en vis grad ja, men jeg elsker porre, så i med dem (og jeg gør det gerne igen...) Opskriften vil jeg da også gerne dele med jer, kære læsere og husk i kan bruge den nye feature til at printe eller gemme opskrifterne...


Curry a'la Agnethe (2-3 pers.)

2 Kyllingefileter
1 løg, finthakket eller revet
1 lille dåse kokosmælk
1 tsk. rød karrypasta
2 gulerødder, i tern
1 porre, skåret i ringe
1 gul peberfrugt
Salt og peber

Ris til 2 personer
1 lille dåse ananas (du kan også bruge frisk, hvis du har)

Kyllingefileterne skæres i tynde strimler og sættes til side. Gør alle grøntsagerne klar; skræl og snit løg og gulerødder, vask porren meget grundigt og skær den i ringe. Skær kernen ud af peberfrugten og skær den i tern. 

Hæld vand i en gryde til risene, tilsæt salt og bring det i kog. Tilsæt risen og når overfladen på risen ligner et kraterlandskab skues der helt ned for varmen (slukkes) og lægges låg på gryden.

Opvarm en slat olivenolie i en wok og steg løg og kyllingekød heri. Tag kyllingen op, når det er stegt gyldent og sæt den til side. Steg derefter gulerødder i 2 minutter til de er let møre men stadig sprøde. Tilsæt peberfrugt og porre og steg i yderligere et par minutter. Hæld kyllingekødet tilbage i wokken og karrypastaen. Rør det sammen og tilsæt kokosmælken. Lad det varme igennem og smag til med salt og peber.

Server straks med ris og ananas. Bon appetit...

Kommentarer

Andre har også læst