Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede hotdogs med hjemmebagte pølsebrød

Ikke for at være copy-cat eller noget, men kort tid efter at dette skønne indlæg var blevet postet på Coco & Co.'s blog - TEST: Santa Maria AKA Chihauhau og Chili - lavede jeg lige en efteraber, for det så bare FOR lækkert ud og manden havde alligevel lige købt nogle lækre frankfurtere, så afprøves det skulle det altså...

Men men - det viser sig, at jeg ikke er for god til at lave aflange pølsebrød, mine bliver lettere ovale, så jeg må hellere lige have Camilla til at give mig nogle fif. Elskede, at pølsebrødene var grove, de mættede SÅ godt og smagte uovertruffen... Jeg deler lige hendes opskrift herinde og beder jer give Camilla credit for det.
Pølsebrød med grahamsmel og fuldkornshvedemel (10 stk.) 
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 æg
½ dl rapsolie (gerne koldpresset)
1 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
100g grahamsmel
100g fuldkornshvedemel
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
lidt sesamfrø (eller meget hvis du lyster - det gør jeg!)

Smuldr gæren i en skål og hæld det håndvarme vand over, opløs gæren i vandet. Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad den hæve i ½ time. 

Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød. Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i ca. 1/2 timer eller til de har dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 225 grader (210 grader varmluft). Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø. Bag i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

God fornøjelse med bagningen...
Herhjemme lavede vi altså en helt traditionel ristet hotdog: brød, pølse, ketchup (Beauvais Økologiske, når det skal være bedst), remoulade (Gråstens er vores favorit), ristede løg og slutter af med hjemmesyltede agurker. Nu tænker du nok - i mangler da både sennep og rå løg, men nææ nej, vi er ikke til kradsere...


Bon appetit folkens...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh