søndag den 24. juli 2011

Fantastisk bolognese sauce og bolognese a'la Agnethe

Uhmmm jeg har lavet en fantastisk bolognese sauce med alle de lækre grøntsager, som jeg "kom til" at stoppe i indkøbskurven, da jeg fik helseflip sidst. Jeg fandt så også senere ud af, at den er fortræffelig til at lave en hjemmelavet lasagnekødsauce med, så 2 fluer med ét smæk der! Endnu et plus var så, at min mand er total vild med det, både i bolognesen og i lasagnen (nok fordi jeg putter lidt bacon i lasagnen...)

Først opskriften på bolognese saucen:

Agnethes Bolognese sauce
½ squash
1 løg
2 store gulerødder
4 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
5 store røde modne tomater
1 terning oksebouillon
½ liter vand

Skræl squash, løg og gulerødder og skær dem i tern. Blegselleri og peberfrugt skylles og skæres ligeledes i tern. Stil det hele til side og forbered tomaterne, som skal flås. 

Hæld vand i en gryde og lad det koge. Lav et krydssnit i enden af tomaterne (modsatte ende som blomsten har siddet). Når vandet koger dumpes et par tomater i vandet og koges indtil skindet krøller en smule op. Tomaterne tages op og skindet kan nu pilles af og tomaterne lægges i en skål med koldt vand. Samme procedure gentages med alle tomaterne. Se her hvordan i denne opskrift: Flåede tomater.

Når tomaterne er flået, skal de masses, så al den gode smag kommer ud og er med til at give bolognesen en sauce. 

Varm en stor gryde op med olie i og tilsæt herefter gulerødder, løg og selleri. Lad det stege i nogle minutter og tilsæt herefter squash og peberfrugt. Lad det stege godt igennem og tilsæt herefter tomater, vand og bouillonterningen. Bring det op at koge, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 1-1½ time. 

Efter at grøntsagssuppen har kogt godt igennem blendes det hele til en lækker cremet tyk konsistens og bolognese saucen er færdig. Den kan konserveres, hældes på glas og gemmes eller fryses.

Italiensk Bolognese:
Agnethes bolognese sauce (ca. 500g)
500g hakket oksekød, 10-12% fedt
½ tsk. basilikum
½ tsk. timian
1 tsk. oregano
Salt og peber

Opvarm en gryde med olie og svits oksekødet. Tilsæt bolognese saucen og bland det godt sammen. Tilsæt krydderierne, lad det simre i 15 minutter og smag til med salt og peber. Server straks med frisk kogt pasta og revet parmesan (eller revet mozzarella). Bon appetit...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...