Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertærte

Min mand er den største rabarberfan, jeg kender! Jeg selv kan nu også godt lide rabarber, men han er SÅ vild med rabarber desserter, kager osv... Så da jeg havde købt rabarber med hjem fra råvaremarkedet jublede han ellers som et lille barn og insisterede på, at der skulle laves rabarbertærte ud af dem...

Så måtte jeg jo på nettet og finde mig en lækker opskrift på rabarbertærte og madblogs er der jo nok af, hvor man kan søge inspiration, så jeg endte på Foodfanatics's blog, hvor jeg fandt den mest udsøgte opskrift, med super god beskrivelse og virkelig fine billeder... Jeg har snuppet opskriften derinde fra og siger tusind tak for denne lækre sag - den ryger lige lukt i gemmerne...




Dejen:
225 g smør
50 g sukker
2 æg
350 g mel

Fyldet:
700 g rabarber
140 g sukker
1½ spsk kartoffelmel
kornene fra ½ stang vanilje (valgfri)
1 æg til pensling

Bland smør og sukker sammen til en ensartet masse. Kom herefter æggene i og pisk grundigt (gerne med håndmixer). Hæld gradvist melet i mens der fortsat piskes. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl mindst en time – eller gerne natten over.

Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn/160 grader varmluftsovn.

Rens rabarber, og skær dem i cirka 2 centimenser store stykker. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje.
Rul cirka halvdelen af dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Kom rabarber ovenpå tærtedejen, og fordel til sidst sukkeret over. Rul den resterende dej ud, og lav et fletlåg, som forsigtigt lægges over.

Pisk ægget og pensl dejen. Bag tærten midt i ovnen i cirka 45 – 55 minutter. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden (jeg plejer at gøre det efter cirka 25 minutter).

Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Tip: Hele dejen kan laves i en foodprocessor. Følg blot samme fremgangsmåde som anvist foroven.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Hej Agnethe
    Har lige drønet lidt rundt på din blog og læste, at T er tosset med rabarber. Jeg har en masse i haven, og har derfor også prøvet mig frem. Jeg sender lige link til min favorit, som jeg både har bagt i bradepande, men opskriften er også enormt velegnet til bagning i muffinforme, så det bliver små kager med rabarbertop.
    Måske du har lyst til at prøve (selvom jeg godt ved, at du har maaaange lækre opskrifter, som mangler at blive bagt).
    http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=20416

    Og nu hvor jeg alligevel er i gang med at dele yndlingskager, så får du lige en bonusopskrift her også (jeg bruger dog kun halvdelen af den angivne kanel):
    http://klidmoster.dk/2011/02/grove-luksus-kanelsnegle-med.html

    Knus Kristine

    SvarSlet
  2. Jeg er simpelthen SÅ misundelig på din have Kristine! Jeg gad rigtig godt have en selv, hvor jeg også kan dyrke lækre råvarer :) Tak for opskrifterne! Dem vil jeg da lige kigge på snarest, for jeg får forhåbentlig et bundt rabarber i fødselsdagsgave og så ved jeg da hvad de skal bruges til ;)

    SvarSlet
  3. Jamen jeg er også SUPER glad for den. Man skal bare huske, at der også er rigtig meget arbejde. Men i år er jeg ret godt med. Har også fået lidt hjælp fra mor. :-)

    Nu er salaterne snart klar, og gulerødder, ærter, løg, græskar, squash og kartofler har stukket deres små grønne blade frem. Og drivhuset er indrettet.

    Husk, I er altid velkomne forbi, HVIS I engang skulle forvilde jer til Odense :-) Og hvis det er årstid, er der sikkert masser at pakke i kurven med hjem til Aalborg (lokke, lokke, lokke...) :-D

    SvarSlet
  4. Åhh ja, kender rigtig godt til alt arbejdet med haven, er jo vokset op med hjemmedyrkede godter og har skam selv hjulpet med at grave kartofler, plukke bær og alt det der, men det er det hele værd!
    Åhh jo tak! Vi vil rigtig gerne komme ned forbi på et tidspunkt - vi har snakket om, at vi også skal et smut forbi Henrik, så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk ;) Det må vi lige se om vi ikke kan finde ud af :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh