Gå videre til hovedindholdet

Nem aftensmad del 7

Næææ nej, trods buddene på Bloody Mary, så var det dog ikke lige det tomatjuicen skulle bruges til... Den er ikke så god til aftensmad har jeg ladet mig fortælle...

Jeg har fået et par nye kogebøger af en veninde og eftersom jeg har sat mig et mål om at få afprøvet så mange nye opskrifter som muligt her i det nye år, så måtte jeg da lige have den ene af dem ned fra hylden og kigge igennem...

Den nemme aftensmad stod i dag på Gazpacho til forret... Ikke ligefrem ideelt med det vejr vi har i Danmark lige nu, men pyt, det skulle prøves og manden valgte faktisk den frem for en kartoffel/porresuppe (så kan han lære det...) Jeg ved ikke lige hvordan, men jeg havde egentlig forvekslet denne kolde suppe fra det spanske rige med den varme og fyldige Minestrone fra Italien, så jeg fik mig da også lidt af en overraskelse, da jeg læste opskriften ordentlig igennem...

Gazpacho

Til 4 personer skal du bruge:
½ kg solmodne tomater (evt. fra dåse udenfor sæson)
1 rød peberfrugt
½ agurk
1 lille løg
2 mindre fed hvidløg
2½ dl hønsekødssuppe eller - bouillon
1 spsk. olivenolie
2½ dl tomatjuice
1-2 spsk. citronsaft
chili, tabasco, salt og peber

Pynt:
Purløg
Peberfrugt
Agurk

Skær nogle fine stiler af peberfrugt og agurk og læg dem til side til pynt...

Skær tomaterne, den rensede peberfrugt og den skrællede agurk i mindre tern. Hak løget. 
Blend alle grønsagerne fint sammen med suppen og tilsæt de øvrige ingredienser. Pas dog på med chili og tabasco - det er IKKE for sarte sjæle (måtte vi sande og jeg brugte endda ikke tabasco, men bare lidt chili krydderi...)

Sæt suppen koldt.

Pynt suppen med purløg og strimlerne af peberfrugt og agurk inden servering... Kan med fordel serveres på en tapas tallerken i et lille shotglas...


Tip: Hvis suppen skal have lidt ekstra knas, så kan du riste lidt serranoskinke, brække det i mindre stykker og drys det ned over suppen... det smager fortrinligt...

Til hovedret (som egentlig ikke var planlagt før jeg fandt ud af at suppen var kold...) fik vi denne lækre sag:


hvilket egentlig var godt nok, for jeg havde været lidt for overmodig med både hvidløg og chilikrydderi, så selv jeg, som er syg og har virkelig dårlige smagsløg for tiden, synes at suppen var virkelig krads... Så det er bestemt ikke for sjov, når jeg siger, at i skal passe på med krydderierne, hvis stærk mad ikke lige er jeres kop te...

Ellers rigtig god fornøjelse med at kokkerere denne ekstremt nemme aftensmad, som kun tog mig 20 minutter incl. forberedelsestid at lave og bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh