torsdag den 19. januar 2012

Spaghetti og kødboller...

Ja, jeg er kommet lidt bagud med at blogge om aftensmaden, men sådan går det jo, når der sniger sig rengøring, jobsøgning og andre praktiske gøremål ind i programmet...

Noget jeg har glædet mig til at blogge om er helt klart denne ret, for den er super lækker og så er det faktisk kun anden gang jeg laver den... Første gang fik jeg lavet det efter en anden opskrift med kanel i tror jeg det var og det var bare ikke lige sagen for os, men denne her ramte 100% plet! At billedet jeg fik taget ikke fremstiller retten særlig tiltalende er klart en fejl fra min side - jeg var sulten og skulle bare have smækket noget op på tallerkenen i en fart... Først bagefter huskede jeg på, at der også lige skulle tages billeder af "skønheden"...

Nå pyt, i har mit ord på at denne opskrift er FABELAGTIG, så jeg håber i får lyst til at lave den trods det knapt så gode billede... Opskriften er endnu en gang fra den super lækre kogebog om Pasta, som jeg fik af min veninde og jeg er bare SÅ glad for den kogebog! Så her er opskriften til jer derude...

Spaghetti og kødboller
Til 6 pers. skal du bruge:

25g rasp
2 spsk. mælk
450g hakket oksekød (brug gerne økologisk, hvis du kan, det smager FANTASTISK)
4 spsk. bredbladet persille, fintsnittet
1 æg
1 nip cayennepeber eller chili
salt og peber
2 spsk olivenolie
1½ dl passata (purerede tomater, som kan købes i bl.a. Føtex & Bilka på karton)
½ dåse flåede, hakkede tomater (gerne økologisk)
4 dl grøntsagsfond (brugte lige Fond du Chef, som jeg varmt anbefaler - den bedste bouillon ever!)
1 tsk sukker
450g tørret pasta

Kom kødet op i en stor skål og tilsæt halvdelen af persille, æg og cayennepeber. Krydr med salt og peber og tilsæt rasp og mælk. Rør det godt sammen til farsen er glat.

Form farsen til små kødboller ved at trille dem med hænderne og læg dem fra på et skærebræt eller et fad. Stil dem i køleskabet i ½ time.

Opvarm olien på en stor solid pande. Steg kødbollerne et hold ad gangen, vend dem jævnligt til de er smukt brunede på alle sider. Kom derefter alle kødbollerne tilbage i panden og tilsæt passata, de hakkede tomater med saft fra dåsen, grøntsagsfond og sukker og krydr med salt og peber. Bring det i kog, skru ned for varmen og læg låg på. Lad det simre i 25-30 minutter eller til saucen er tyknet og kødbollerne er gennemkogte.

Bring i mellemtiden en stor gryde letsaltet vand i kog. Tilsæt pastaen, bring det i kog igen og lad det koge i 8-10 minutter til pastaen er færdig men stadig "al dente". Hæld vandet fra pastaen og over i en opvarmet serveringsskål. Hæld saucen over pastaen og vend det let sammen. Drys med resten af persillen og servér straks.

Bon appetit...

2 kommentarer:

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...