fredag den 13. januar 2012

Honey and Ale bread

NU har det et stykke tid været mening, at jeg skulle få opdateret herinde også, men jeg har haft super travlt med jobsøgning. mommy-ting og den nye MadMama blog og derfor haft svært ved lige at få skrevet lidt om det jeg har lavet i køkkenet i den uge, som snart er gået...

Jeg har lavet to ting, som har stået ud som nye og anderledes, nemlig det brød, jeg skal berette om her og så en lækker suppe, som følger i et senere indlæg...

Jeg havde lige lidt gær og en hvidtøl i køleskabet, som skulle bruges og det herlige ved dette brød er, at du kan smække dejen sammen den ene dag og bage det dagen efter - måske om morgenen, så du har frisk morgenbrød. Dog vil jeg anbefale lige netop dette brød til et oste- eller pølsebord og jeg vil anbefale dig at bruge en anden øl end hvidtøl, for hold nu op det fremhævede saltsmagen i brødet...

Brødet smager ellers rigtig godt, har en lækker krumme og er super sprød udenpå. Jeg kan godt lide den dejlige smag som hasselnødderne giver til brødet og du kunne helt sikkert også bruge valnødder i stedet...


Honey and Ale bread
1 stk.

Du skal bruge:
2½ dl vand
1 dl øl
2 spsk honning
12 g gær (1/4 pakke)
1 spsk. groft salt (måske en smule mindre - synes godt nok det er et meget salt brød)
450g italiensk hvedemel (kan købes i bl.a. netto)
50g rugsigtemel (det havde jeg ikke lige, så det blev til rugfuldkornsmel)
100g hasselnøddekerner
mel eller olie til at drysse i skålen...

DAG 1:
Rør vand, øl, honning og gær sammen i en skål. Tilsæt lidt af hvedemelen og kom så saltet i. Tilsæt rugsigtemelet og rør dejen sammen - gerne i en røremaskine. Kom herefter hasselnøddekernerne i og ølt dejen i ca. 12 minutter (røremaskine, da det er noget hårdt at gøre ved håndkraft). Lad dejen hvile i køleskabet med et fugtigt klæde over i en skål med mel eller olie i bunden til næste dag...

DAG 2:
Form forsigtigt dejen til et brød uden at slå alt luften ud af den. Sæt det på en bageplade med bagepapir, drys lidt rugsigtemel på toppen og lad det efterhæve i 2 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brdet ind i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter. Tænd den igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter. Når brødet er færdigt, skal det være sprødt og mørkt. Er du i tvivl, så vend brødet og mærk om det er sprødt i bunden.

BAGETRICK:
Ønsker du at bage brødet samme dag, skal du øge gærmængden til 25g og lad dejen hvile i 2 timer. Fortsæt herefter opskriften fra dag 2...

Rigtig god bagelyst...

4 kommentarer:

  1. Det ser vildt lækkert ud!

    SvarSlet
  2. Hejsa Lene
    Hehe ja det duftede også FANTASTISK da det kom ud af ovnen og når det har ligget et par dage, kan det lige friskes op ved at blive puttet i ovnen en tur med lidt koldt vand sprøjtet over skorpen og så bliver det bare SÅ lækkert igen...

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...