Gå videre til hovedindholdet

Hvad man tager med i dagpleje til sin 2 års fødselsdag og pandekagedag!

Ovenpå en fødselsdagsweekend med gæster og masser af mad samt en omgang fastelavn, orkede jeg næsten ikke at stå med det helt store til børnene i dagplejen, så det måtte blive den nemme løsning og herhjemme er den nemme løsning en eller anden form for boller...

Jeg synes det var lidt kedeligt med de traditionelle hvide te-boller og der måtte godt være lidt gods i, så jeg gravede i mine bagebøger og fandt frem til en opskrift fra Amo på frugtboller, som jeg så modificerede en smule til at passe, hvad jeg havde hjemme.

Der er ikke meget sukker i og fiberindholdet er i top, så det kunne næsten ikke være bedre og så kan du altid rette til i forhold til, hvad du selv har hjemme i skufferne også, så her kommer opskriften:


Frugtboller fra Amo (16 stk.)
25g gær
3½ dl lunt vand
1 spsk. olie
1 stort revet æble
50 g tørret, hakket frugt (opskriften siger rosiner, men jeg brugte halv tørrede mango og halv tørrede abrikoser)
2 tsk. brun farin (du kan erstatte med mørk sirup eller agavesirup)
2 tsk. kanel
120g fuldkornshvedemel
1 dl havregryn
400-450g hvedemel

Opløs gøren i det lune vand og tilsæt fuldkornshvedemelet. Rør det godt sammen og tilsæt herefter olie, æble, de tørrede frugter, farin, kanel og havregryn. Rør det hele godt igennem og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være en smule klæg.

Lad dejen stå i skålen, tildækket og hæve til dobbelt størrelse eller cirka en time. Slå herefter dejen ned og form 16 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluftovn) og pensl bollerne med lidt olie eller sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 20 minutter.


I anledningen af pandekagedag, som jo falder så belejligt i dag, synes jeg også, at vi herhjemme skulle have en omgang pandekager til aftensmad. Dejligt nemt og lækkert. Jeg lavede lige et frugtfad til at følge med ved siden af, så føler man sig knapt så usund og det lykkedes faktisk junior at tømme fadet for pære, før han overhovedet gad smage på sin pandekage... Men også resten af de gode sager, som fadet bugnede med faldt i god jord, det var kiwi, jordbær (som var forbløffende gode) og en god klase vindruer... Så kunne vi ellers gå om bord i godterne og alt blev spist rub og stub! Det kan da vidst kaldes en succes...

Kommentarer

  1. Helt enig, de helt almindelig hvide fødselsdagsboller er kedeligt. Så jeg plejer også at lade dem få et twist med noget groft mel. Men havde ikke tænkt på andet tørret frugt en rosiner (som jeg godt kan lide, bare ikke i kager og brød), det skal testes en dag

    SvarSlet
  2. Nemlig Mette, det kan godt blive super kedeligt i længden, så vi må holde de små på dupperne :) Jeg kan nu også godt lide rosiner, det skal bare ikke i hverken mit bagværk eller min varme mad - der kan de godt holde sig langt væk fra ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo