Gå videre til hovedindholdet

En bryllupskage tager form

Nu er det snart tid til, at jeg endnu en gang skal lave en bryllupskage... Denne gang til min venindes bryllup og det skal være en gave...

I går skulle jeg have været ude hos det kære par for at lave prøvesmagning med dem, men skæbnen ville noget andet, jeg blev nemlig syg i løbet af aftenen/natten og kunne hverken buh eller bæ om morgenen... Humlen af det hele blev, at de kom forbi og hentede kagerne og fik en lille seddel med over, hvad der var hvad og hvilke ting de skulle tage stilling til...

Jeg vidste på forhånd, at de gerne ville have en hjerteformet stakket kage og derfor valgte jeg også at lave prøvekagerne hjerteformet (pænt svært at overtrække små hjerter med fondant skal det lige siges...) de ville gerne have en chokoladekage, så jeg lavede to forskellige og pyntede så efter, hvad vi havde snakket om tidligere...

Her er kagerne så:


Brudeparret valgte følgende:

Bund: Luksus chokoladekage
Fyld: Hindbærmousse og mørke chokoladestykker
Overtræk: Hvid fondant sprayet med lidt pearl lustre spray
Pynt: Forskellige størrelse roser og andre blomster holdt i creme og rosa/pink nuancer men givet et frost look, en sølv perlekant (ligesom på den forreste kage)
Topfigur: INGEN - der skal monogram på lavet som et lille emblem...


Så nu skal der bare produceres roser og blomster i hobetal - hele lejligheden bliver fyldt med dem og det ender nok med at jeg skal ud og have fat i et mini-tørrestativ til at tørre blomsterne på også... Det skal nok blive spændende, men næste kage står allerede og banker på døren - den er til næste weekend og er en dåbskage...

Kommentarer

  1. Ej hvor er de bare fine(:
    Og de ser rigtig lækre ud.

    www.dyreglad-pige.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Hvor er de bare blevet skønne!
    SÅ ærgeligt du blev syg. Håber snart du bliver frisk igen.
    Knus

    SvarSlet
  3. Flot arbejde du laver!!
    Laver du bryllupskager til private? Og hvad ville det koste? Det er ikke mig der skal giftes men min bedste veninde, hun har spurgt om jeg ville lave den, men er bange for at få præstationsangst på dagen :-)

    Bruden har følgende ”krav”:

    60 pers
    Overtrukket med marcipan (ikke fondant)
    3 lags

    Er dette noget du kunne hjælpe med?

    Mvh
    Charlotte Smith
    (Charlottesmith80@gmail.com)

    SvarSlet
  4. Kære dyreglad-pige
    Tusind tak for din søde kommentar :) Jeg fik også at vide, at de smagte super godt... det er jeg jo bare rigtig glad for :)

    Mange hilsner
    Agnethe

    SvarSlet
  5. Kære Bianca
    Tusind tak skal du have søde :)

    Jaa det er super træls at jeg er blevet syg endnu engang, men lægen sagde i dag, at næsespray burde have en god effekt, så den hopper vi på igen...

    Mange hilsner
    Agnethe

    SvarSlet
  6. Kære Charlotte
    Velkommen på bloggen og tak for de søde ord :)

    Tak for din forespørgsel, jeg skriver lige en mail til dig, så du får svar på det hele.

    Mange hilsner
    Agnethe

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo