Gå videre til hovedindholdet

Indbydende italienere...

nej desværre... det er ikke af hankøn og på to ben... medmindre brød er en slags hankøn og de her boller får jo godt nok hurtigt "ben at gå på" for hold nu op for er de lækre! Nam nam siger jeg bare og det er IKKE sidste gang jeg bager på sådan en omgang italienere...
Derfor vil jeg jo også gerne dele opskriften med jer skønne læsere også, så i kan blive lige så begejstrede over lige netop denne slags italienere, som jeg er...

Indbydende Italienere
10-12 stk.

10g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. honning
50g rugmel
250g italiensk hvedemel
200g  fint durummel
1 stor spsk. olivenolie

Dag 1:
Opløs gæren i vandet og rør en smule af melet heri - fx rugmelet. Tilsæt herefter salt og honning, resten af melet og til sidst olivenoliet. Ælt langsomt det hele sammen i ca. 12 minutter - gerne på røremaskine, da 12 minutter kan være en smule hårdt for armene... Kom herefter lidt olivenolie i en skål, læg dejen i og lad den hæve i køleskabet med et fugtigt klæde over til dagen efter.

Dag 2:
Kom lidt durummel på bordet og vælt forsigtigt dejen ud af skålen. Del dejen i 10-12 stykker og form dem som små italienske brød. Rul dem derefter i durummel og sæt dem til hævning på en bageplade med bagepapir i ca. 2 timer. Snit dem allerede her, da de ellers klapper sammen efter hævningen...

Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt bagepladen med brødene midt i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden og skru ned til 200 grader. Bag brødene i 12-15 minutter.

Bagertips: Hvis du ønsker at bage brødet samme dag, skal du øge gærmængden til 20g. Lad dejen hvile 1 time, form brødene og lad dem hæve i 2 timer. Du kan også vælge at forme dejen til ét stort brød og bage det i ca. 35 minutter.

God bagelyst og bon appetit...


Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh