Gå videre til hovedindholdet

Pastagratin med oksekød og mozzarella

Når vi får min bror på visit, er det efterhånden blevet lidt af en udfordring, at finde på, hvad vi skal have at spise til aftensmad. Det skal både være noget han bryder sig om, men også noget der er rigeligt af, for den knægt (okay han bliver 27, så måske var det på tide at stoppe med at kalde ham det...) kan virkelig sætte noget til livs!

Så i sidste uge, da han skulle på besøg, afprøvede jeg en ny opskrift jeg havde fundet i et ugeblad på en super nem ret, der tager under en halv time at forberede og kun skal bage 10 minutter i ovnen! Bedre bliver det altså ikke!

Det gode ved denne opskrift er, at du sagtens kan bruge rester du har fra fx en omgang spaghetti bolognese eller lignende og så bare pifte den lidt op med en anden slags pasta, nogle ekstre krydderier og så frisk mozzarella på toppen - det er da nem aftensmad så det batter! Men her kommer opskriften på det, jeg serverede og det var faktisk ikke helt ringe endda... dog ville jeg nok foretrække en tykkere sauce, så måske jævner jeg den næste gang og kommer lidt flere grøntsager ved... Igen en rigtig god ret, hvis du lige har lidt reste-grønt, der også skal bruges - MUMS!

Pastagratin med oksekød og frisk mozzarella
(4-6 personer)

500g hakket oksekød (eller skær ned på kødet og tilsæt flere grøntsager)
2 spsk. olivenolie
2 hakkede løg
500g røde tomater i tern eller 1 dåse hakkede tomater (jeg brugte dåsetomater)
2 fed hvidløg
salt og peber
400g pasta penne
250g frisk mozzarella i tern
frisk basilikum (jeg havde det ikke hjemme og tilsatte i stedet lidt tørret basilikum til retten)

Grøntsager efter eget valg - dampede eller let stegte (jeg havde en rest broccoli, som jeg dampede)

Tænd ovnen på 200 grader. Brun kødet på en stor varm pande (en stor sauterpande er rigtig god til det). Tilsæt løg og svits dem med et par minutter. Sluk for blusset og tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dryp den af i et dørslag og bland det sammen med kødet, friske mozzarellatern og basilikum. Læg det hele i et stort ovnfast fad smurt med lidt olivenolie.

Bag gratinen 10 minutter i ovnen til osten er smeltet.

Server med lidt grønt og evt. brød ved siden af.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der