Gå videre til hovedindholdet

Selvfølgelig skal der brød til!

Lørdag besluttede vi os for at handle ind til en hjemmelavet brunch til om søndagen. Vi havde brug for lidt hygge og det gør vi altså bedst herhjemme med god mad... Vi står altid og fundere over hvilken slags brød vi skal have til, for det er også et spørgsmål, om vi så får det spist efterfølgende, så valget er ikke helt ligegyldigt. Da udvalget i Føtex ikke rigtig lige tiltalte mig den dag, foreslog jeg, at jeg da bare lige rørte en dej sammen til koldhævning om aftenen og så bagte det om morgenen, da jeg alligevel står tidligt op med junior. Den idé var manden med på og som sagt så gjort.

Den kære hubbie ville gerne have et let groft brød med lidt gods i, så valget faldt på et valnødde flutes (eller nærmere brød blev det faktisk til) som jeg har haft øje til et stykke tid og nu endelig fik muligheden for at afprøve...


Valnødde flutes

 2 store eller 12-15 små

½ liter yoghurt, ikke for kold
2 dl vand
50g gær (25g hvis du koldhæver)
100g grofthakkede valnødder
3 tsk. salt
1 spsk honning eller sirup (jeg brugte honning)
4 spsk. nøddeolie eller rapsolie (jeg brugte sesamolie, hvilket fungerede rigtig godt)
250g groft rugmel
ca.700g proteinrig hvedemel (jeg brugte italiensk tipo 00 hvedemel)

Rør yoghurt, lunkent vand og gær sammen i en skål. Tilsæt rugmel og derefter resten af ingredienserne. Hold lidt af hvedemelet tilbage til æltning. Ælt det hele godt sammen. Jeg vil anbefale at bruge maskine, da dette er en ret tung dej at arbejde med. Jeg rørte med håndkraft og mine arme var totalt færdige bagefter!

Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskabet eller lunt i skålen, til den bliver dobbeltstørrelse, ca. 1 time.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og ælt dejen let igennem. Tril den til en lang pølse, som enten deles i to lige store dele eller 12-15 mindre stykker, som herefter formes til flutes.

Lad flutene efterhæve på en bageplade med bagepapir ca. 15 minutter, hvorefter de pensles med mælk og bages i den forvarmede ovn på midterste rille ved 225 grader i 12-15 minutter. Laver du to store flutes forøges bagetiden med 10-15 minutter, men prøv dig frem - det er ikke altid det samme fra ovn til ovn, så stik jævnligt en strikkepind eller kødnål i brødet for at se om det er færdigbagt.

Bon appetit...


Kommentarer

  1. Årh, en lækker brunchtallerken - elsker bare valnøddebrød!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Mums, sådan en bruch kunne jeg da godt klare imorgen :) Og især med valnøddebrød, som bare er genialt!! Kan anbefale at riste valnødderne på en tør pande, inden de tilsættes, det giver en skøn smag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Loui: Jamen så synes jeg da lige du skulle tage dig sådan en omgang ;) Uh tak for tippet - synes godt nok at de ikke smagte af så meget igen, men på den anden side har jeg også oplevet at få valnøddebrød, hvor nødderne bare smagte harske og intet gjorde for brødet...

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo