Gå videre til hovedindholdet

Mad skal der til...

Specielt når man får barselsbesøg...

Dette indlæg har været længe undervejs - der har været vældig meget at se til og tiden til at blogge har bare været rigtig sparsom. Men da Camilla kiggede forbi på barselsbesøg, måtte jeg jo servere et eller andet spændende, men samtidig skulle det også være nemt at gå til, for når man går hjemme med en lille baby, så køre alt jo på den lilles tidsplan...

Jeg valgte, efter nøje overvejelse, at lave en frittata. Jeg havde de fleste af ingredienserne hjemme (og de trængte til at blive brugt!) og det tog ikke syv lange og syv brede at lave plus det kunne passe sig selv i ovnen! PERFEKT! Dertil fik vi en råkost med æbler, nektariner, Castus Naturlig frugtbar med kakao i stykker og valnøddecroutoner.


Opskriften på min frittata kommer her:

Kartoffel-frittata med champignoner
1 revet bagekartoffel
1 rød peberfrugt
1 finthakket løg
salt og peber
paprika (efter smag)
½ bakke hvide champignoner
4 store æg, sammenpiskede
frisk timian (efter smag)
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm olien op i en stor stegepande. Steg løg og kartofler og halvdelen af den røde peberfrugt, krydr med salt og peber og hæld dem over i et ovnfast fad. Rens og skær champignonerne i skiver. Steg dem og sæt dem til side. Rør paprika, æg og timian sammen og hæld det over kartofler og løg. Vend det forsigtigt sammen og drys de ristede champignoner over. Skær den resterende halve røde peberfrugt i strimler og læg den fint omkring øverst på frittataen.

Sæt frittataen i ovnen i ca. 20-30 minutter til den er hævet og gylden. Lad den køle lidt af inden servering og server sammen med råkosten.

Nu har vi fået for vane, Camilla og jeg, at servere dessert, når vi ses. Vi er vidst begge to lige stor fan af dessert, så det falder altid på et tørt sted og denne gang havde jeg valgt at lave en kage. Det glemte jeg dog ALT om midt i bleer og gylp, så jeg improviserede en lækker æble/nektarin crumble i stedet... Den var så skøn og sød, at det halve kunne have været nok. Vi fik en cremefraiche rørt med vanillesukker til og så gik vi ellers om bord i herligheden


Æble/nektarin crumble
(2 pers.)

1 æble
2 små nektariner (ferskner eller abrikoser kan også bruges)
lidt citronsaft
½ tsk. kanel
1 tsk. kakaonibs
55g hvedemel
55g sukker
60g koldt smør

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skyld æble og nektariner og fjern henholdsvis kernehus og sten fra begge dele. Skær begge frugter i mindre stykker. Smør cocotterne godt med smør. Tilsæt halvdelen af sukkeret, kanelen, citronsaften og kakaonibs til frugterne og bland det sammen. Hæld blandingen i cocotterne.
Smuldr mel, resten af sukkeret og den kolde smør sammen til en grynet dej, som lægges på toppen af frugterne. Sæt cocotterne udækket i ovnen og lad en plade med stanniol være under risten, da safterne i frugterne sagtens kan gøre, at hele herligheden bobler over. Bages i ca. 20 minutter eller til overfladen ser gylden og sprød ud. Lad dem køle en smule af og server med flødeskum eller cremefraiche blandet med lidt vanillesukker.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Nøjs. Ikke dårligt at komme på barselsbesøg hjemme hos dig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe nej det får jeg godt nok at vide, men pas på - man kan også godt risikere at få serveret grovbrød fra den lokale bager og pålæg, hvis man kommer på en "dårlig" dag ;) Og du er velkommen Bianca - bare sig til ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh