Gå videre til hovedindholdet

Hvilket navn har i bestemt for jeres barn?

Et indlæg, som har været længe undervejs, men endelig kan jeg berette om vores lille datters barnedåb. Jeg undskylder på forhånd for et ret billedtungt indlæg.

Hun blev døbt d. 19/1 midt i snestormen 2014 og fik navnet Theresa Lillie Thorsen.

Dåbsritualet i den Katolske Kirke er anderledes end i Den Danske Folkekirke. Det første der sker er, at vi forældre, faddere og dåbsbarnet bliver mødt ved indgangen til kirken med ordene:
Hvilket navn har I bestemt for Jeres barn? Vi svarer: Theresa Lillie Thorsen.

Hvad ønsker I af Guds kirke? Vi svarer: At vort barn må blive døbt.

Præsten henvender sig til forældrene med følgende ord:

Når I nu ønsker dåben for Jeres barn, er I så klar over den forpligtelse, I påtager Jer, nemlig at I skal opdrage Theresa i troen, så det kan elske Gud og næsten, således som Kristus har lært os? Vi svarer: Ja, vi er. Herefter bliver fadderne spurgt om de vil hjælpe os med denne opgave, hvortil de svarer ja.

Theresa var ikke spor begejstret for at blive døbt. Hun skreg i vilden sky, men det var nok mest fordi hun var så træt!
Jeg synes der er så meget symbolik og nærvær i alt det jeg har mødt i den katolske kirke og et andet sted ceremonien skiller sig ud er ved at baby først får dåbskjolen på efter hun er blevet døbt, baby får et dåbslys, der kan følge hende gennem hele hendes liv og som bliver tændt ved store kirkelige begivenheder (konfirmation og vielse) og så blev hun løftet i vejret (lidt ligesom Simba i Løvernes Konge, da han bliver præsenteret for hele kongeriget), så alle i kirken kunne se hende og byde hende velkommen til menigheden.

Theresas ene fadder (hendes fars kusine) holder Theresas dåbslys
Theresa får sin dåbskjole på, som er den samme kjole, som hendes far og storebror blev døbt i.
I Skt. Mariæ Kirke i Aalborg er der en forholdsvis stor menighed og der var mindst lige så mange i kirken (hvis ikke flere) da Elias blev døbt. Vi følte os endnu en gang velkommen og faktisk er det lidt for dårligt, at vi ikke kommer i kirken mere end vi gør - det kunne sikkert give os en hel del nye bekendtskaber også...

Her er så vores ny-døbte lille pige i favnen på vores store præst, som forestod både vores vielse og Elias' dåb:


Da det var overstået i kirken, måtte vi tilbage til lejligheden efter dåbskagen, men den får i ikke at se endnu - den fortjener et indlæg for sig selv...

Vi sendte min svigerfar i forvejen til festlokalerne med nøglerne, så han kunne lukke alle ind og da vi så kom frem hoppede jeg i køkkenet med det samme for at gøre maden parat og velkomstdrinks.

Her blev jeg lige lokket ud af køkkenet for at skåle med:

Og mor har så ikke tabet et gram af sit barselsfedt endnu!

 Mens jeg (min mor og Theresas ene fadder) stod i køkkenet underholdt dåbsbarnet og farmand gæsterne

Tre generationer: Farfar, dejlige Theresa og Far
Maden kom på bordet. Vi havde lavet buffet af Høns i Asparges med tarteletter og rugbrød med kogt hamburgerryg og dertil hjemmelavet italiensk salat. Det faldt i god jord og alt imens folk spiste, kunne jeg lige liste mig til at tage et par billeder af hele herligheden.



De fleste af honeycomb kuglerne er købt i Ikea og et par stykker er fra Søstrene Grene (nogle jeg havde gemt fra min 30 års fødselsdag) Stjernerne, der hænger i baggrunden er også fra IKEA og er vidst oprindelig noget af det julepynt man kunne købe derude sidste år.

Bordene er pyntet med papirsduge og bordløbere fra Metro, lilla duftlys fra Bilka og servietter fra IKEA.

Jeg fik ikke taget billeder af gavebordet, for der stod lillepigen og sov i sin lift. Hun sov fra hele festen og vågnede først, da vi skulle til at rydde op og gøre rent. Men jeg fik lavet en opstilling herhjemme af alle de smukke og dejlige ting, hun var så heldig at få.


Det var en fantastisk dejlig dag og vi takker alle, der var med til at gøre den så speciel.



Kommentarer

  1. Dejligt indlæg om Theresas dåbsdag. Det er næsten, som var det i går. Vi havde alle en god dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Bente :) Ja det var en rigtig dejlig dag og den gik alt for hurtig, som sådanne store begivenheder jo gør...

      Slet
  2. Det ser ud til, at have været en skøn dag - tillykke med dåben, ser ud til der var masser af mad, hygge og gaver på programmet.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Anne :) Det var bestemt en super skøn dag og der var ikke sparet på noget nej ;)

      Slet
  3. Hvor ser det ud til at have været en skøn dag :-) du ser godt ud på billedet - super sød kjole!
    Jeg synes, det er et smukt navn til en smuk pige <3
    Jeg mindes stadig præsten fra jeres bryllup, han var så god og ret uforglemmelig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Årh nu rødmer jeg da søde :) Tusind tak skal du have og ja, præsten er noget for sig selv ;)

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo