Gå videre til hovedindholdet

Chewy Peanutbutter Granola Bars



Disse herligheder blev serveret til Elias' fødselsdag og de blev allesammen spist op! (eller der var lige et par stykker til overboens madpakke) En super lækker snack, der lige sparker eftermiddagens sukkertrang af banen og så er de slet ikke svære at lave! Opskriften er fra denne side og forekommer nok en del tyndere end mine, da jeg ikke havde den rigtige størrelse form, men de blev ikke for meget af den grund, tværtimod...

Jeg har forsøgt at oversætte opskriften så godt som muligt, men da jeg selv har en cup-måler herhjemme, så kan dit resultat med oversættelsen her godt blive lidt anderledes.

Chewy Peanutbutter Granola Bars

1,58 dl havregryn
8 spsk. peanutbutter
1,25 dl knuste valnødder 
2 spsk. honning
½ tsk. kanel
1/4 tsk. salt
1 æggehvide
3 spsk. rapsolie
1,25 dl chokoladeknapper
2 spsk. hørfrø (du kan også med fordel bruge mandler eller solsikkefrø)

Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland havregryn, valnødder, hørfrø og kanel i en skål. Hæld olien i en kasserolle og sæt den over lav varme. Pisk honning og peanutbutter i gryden til det er smeltet og glat. Blandingen skal være lidt salt og mellemsød, så smag den til med honning og peanutbutter undervejs her.
Hæld derefter blandingen over de tørre ingredienser og rør det det er blandet godt sammen. Rør æggehviden i.
Bred dejen ud i en form (25x25)  beklædt med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter og lad derefter det hele køle af i formen i ca. 10 minutter. Løft derefter stykket ud af formen og del den i barer med et pizzahjul.
Smelt chokoladen og dryp den over barerne og voila - lækre snacks til eftermiddagskaffen...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh