Gå videre til hovedindholdet

Hvad skal der i madpakken?

Siden Elias er startet i børnehave, har den der madpakke givet mig mareridt på et helt uhørt plan. Jeg drømmer simpelthen, at hele madpakken kommer med retur og at den bette purk slet ikke har spist noget en hel dag, fordi mor simpelthen har lavet den klammeste madpakke ever!

Derfor måtte jeg fluks på biblioteket og låne alt, hvad lånes kan omkring madpakker. Jeg har dog måtte indse, at det var et noget ambitiøst projekt, jeg var ved at begive mig ud i, så forventningerne til mine egne madpakke-skills er blevet en del mindre og jeg må indse, at min dreng bare har det bedst med de flade med leverpostej, spegepølse og indimellem er det også ok, at der sniger sig et stykke med hamburgerryg med i pakken...

Inden jeg nåede så langt, fik jeg dog bagt mig fra sans og samling af stjernekrigerens pølsehorn, frække fætre og deres frække kusiner (forklaring følger i et andet indlæg) og her får du så lige opskriften på de lækre pølsehorn (som jeg ikke havde ambitioner om at få til at ligne et lyssværd overhovedet, for så tidligt lader jeg heller ikke mit barn indoktrinere, selvom faderen synes det var en herlig idé!)

Stjernekrigerens pølsehorn ( 14 stk.)


Du skal bruge:
25g gær
1 æg
1½ dl minimælk
½ tsk. salt
3/4 dl skyr eller yoghurt som jeg har brugt
25g olie
½ dl havregryn
200g fuldkornshvedemel
200g hvedemel
600g pølser (gerne nøglehulsmærkede)

Lun mælken og opløs gæren heri. Pisk ægget let og rør det i sammen med mælk og gær. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt igen med melet, da dejen ikke må blive for tør eller tung at arbejde med.
Lad dejen hæve i ca. ½-1 time.
Imens skæres pølserne i den ønskede størrelse (eller bruges hele, hvis man gerne vil lave store pølsehorn)
Dejen æltes igennem og rulles ud med en kagerulle til ½-1 cm tykkelse.
Skær dejen i mindre firkanter (eller brug et pizzahjul og lav trekanter som jeg gjorde) eller strimler og pak pølserne ind. Stjernekrigerens pølsehorn er kun 2/3 af pølsen dækket, så det kommer til at ligne et lyssværd. Mine ligner lidt croissanter eller gifler...
Pensl med samenpisket æg og lad hornene efterhæve i 30 minutter. Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.


Pølsehornene kan holde sig friske forbløffende længe og smager super godt både kolde og lune.
Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh