Gå videre til hovedindholdet

Genbrug i August - tøm fryseren, del 2

Æggekage! 

Er der noget bedre og nemmere efter en lang dag eller uge? Det er lige pludselig ikke så skræmmende at komme hjem til et køleskab, der absolut ikke indeholder andet end æg, ost og en pålægsrest. Hvis man er lidt heldig, så har man måske lidt krydderurter i vindueskarmen også (læs: hvis man har husket at vande dem!)... Hvis man laver madplan, som jeg for det meste gør, så er man lidt forberedt på det og har taget lidt ekstra godter ud af fryseren (som jo trænger til at blive tømt!) så her er hvad min æggekage kom til at bestå af:

- Persille (fra fryseren)
- Revet cheddar (fra fryseren)
- Lufttørret skinke (datopålæg købt og lagt i fryseren med det samme)
- En rest af porre (fra fryseren)
- Æg
- Lidt mælk
- Paprika, lidt chilipulver

Alle ingredienserne blandet sammen, hældt i en pande, lagt låg på og bagt indtil den var færdig og lækker svampet.


Tilbehøret var selvfølgelig et stykke ristet rugbrød fra fryseren. Som er endnu et lille tip herfra. Hvis du ved, at du ikke er så god til at få spist dit rugbrød inden mug kommer på besøg, så frys dit rugbrød og så kan du enten tø det op på brødristeren eller riste det sprødt og bruge som tilbehør eller bare spise det lunt med smør - det er SÅ lækkert!

Bon appetit allesammen...


Kommentarer

  1. Åh, det er nemlig godt at bruge rester i æggekage - det smager vildt godt - og er let at lave!

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig og det bliver aldrig ens fordi så har man lige lidt ekstra af det ene eller det andet at putte i - det er fantastisk! :D

      Slet
  2. I ♥ æggekage lavet spontant af rester. Og jeg er IKKE en af dem med madpaln - kan ikke engang stave til det ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha jamen hatten af for at i kan få det til at fungere uden madplan :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh