Gå videre til hovedindholdet

Genbrug i August - tøm fryseren, del 4

Jeg har efterhånden fået bygget mig et solidt lager op i fryseren af overmodne bananer, som skulle bruges til et eller andet - de er bare aldrig blevet brugt! Så nu tog jeg tyren ved hornene og fik fundet mig en opskrift, der ikke indeholdt bagepulver, natron eller kærnemælk!

Jeg havde sågar lige en håndfuld blåbær, som også trængte til at blive brugt og i min verden er blåbær og banan altså et match made in heaven!

Hvis jeg nu ikke lige skulle bruge bananerne til de lækre pandekager her, så var de helt sikkert blevet proppet i en smoothie (når jeg fik mig taget sammen til at lave sådan en igen) men ellers kan de jo gemmes til en dag, hvor der skal kage med på arbejde, serveres til kaffen eller bare hygge og så kommer der jo en herlig banankage ud af det...

Men her handler det altså om pandekager i dag og siden jeg læste et blogindlæg, hvor det var nævnt i, kunne jeg slet ikke få dem ud af hovedet... Over med panden, røre røre røre, stege stege og vupti - nem og lækker (og børnevenlig!) aftensmad...


Jeg modificerede opskriften en anelse (og specificeret den) så du får lige min udgave her også:

Bananpandekager med blåbær
2,5 modne bananer 
3 æg1 dl havregryn1 dl hvid hvedemel1/2 tsk. salt

1 håndfuld friske blåbær (du kan også bruge optøede/drænede blåbær fra frost)

Mos bananerne til ukendelig og bland alle ingredienserne (undtagen blåbær) sammen hermed til en ensartet masse. Vend til sidst blåbær i og lad dejen hvile i 5 minutter. Varm en pande op med lidt fedtstof (efter eget valg), hæld dejen på panden i den størrelse du gerne vil have dine pandekager og steg dem til de er gyldne på begge sider. Server sammen med frisk frugt og hvis det skal være til dessert går en hjemmerørt vanillecreme sig ganske godt til og servere du til brunch, så kalder de på den klassiske ahornsirup (fordi mine blåbær var lidt sure!)

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Jeg sidder her i dyb underen kan man fryse bananer?????? lyder som nogle lækre pandekager du har fået lavet......

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man i hvert fald Christina, men de kan så kun bruges til kager, smoothies og lignende bagefter, for de er ikke et kønt syn, når de bliver optøet ;)

      Slet
  2. Det kan være det er det jeg skal bruge mine overmodne bananer i fryseren til. For jeg smider dem også derud - har heller ikke fået dem op igen. Men måske næste weekend der skal kræses med bananpandekager. Tak for ideen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er i hvert fald ikke nogen ringe måde at bruge dem på ;) Det var så lidt - så håber jeg du husker dem næste weekend :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh